Ако заспим след секс, значи сме влюбени

23 януари 2012 | 16:04
136678
3
3

Ново американско изследване доказа, че ако заспим след секс, това означава, че сме влюбени в партньора, пише в. "Дейли мейл".

Проучването било направено от екип еволюционни психолози от университетите в Мичиган и Пенсилвания, воден от Даниъл Крюгер.

В експеримента участвали 456 доброволци, които попълнили по интернет анонимни формуляри за сексуалните си преживявания. Анкетираните трябвало да отговорят на въпросите "кой първи заспива след секс" и "кой заспива първи без секс".

         

От анализа ставало видно, че партньорите, които изпадат в сън след акта, след като се събудят са много по-склонни към нежности и вербално общуване. Изследователският екип установил, че противно на общоприетите клишета, веднага след акта мъжете не заспивали по-често от жените. Но дамите по правило заспивали преди партньорите си, ако не бил извършен полов акт, пишат от actualno.com

Будното състояние на мъжа след секс еволюционните психолози обяснявали като следа от миналото, когато силният пол бдял партньорката да не се измъкне след акта и да потърси друг. Мъжете бодърствали и с цел да подканят партньорката към нов акт, когато възстановят силите си.

Според Даниъл Крюгер репродуктивните стратегии на човека не завършват с края на половия акт. Те продължават и диктуват специфично поведение и след него, пише вестникът.

Още по темата

Коментари

3 ozverell
  02 юли 2012 | 11:55 отговор
 

Адски си прав

 
2 innka
  17 май 2012 | 10:58 отговор
 

Пълни глупости! Била съм с мъже, които са били влюбени в мен и с такива които не са. И в двата случая след един хубав секс са заспивали, ако времето и мястото го е позволявало разбира се.

 
1 sdfsfsd
  24 януари 2012 | 13:34 отговор
 

Ало тъпанарите от този сайт спрете с глупавите си статий за секса ! Само пълните главите на жените с глупости ,ама тотални глупости ! Секса си е секс и винаги носи удоволствие когато и двете страни го искат ! Точка

 

Добави Коментар

Най-четени