В пореден сексскандал бе забъркан Ар енд Би Ар Кели, след като преди дни известен разследващ журналист го обвини, че държи шест жени в плен и всъщност си е създал секта. Репортерът Джим Дерогатис публикува в онлайн медията „Бъзфийд“ материал, в който се посочва, че шест жени живеят в къща край американския град Атланта и в студио в Чикаго, където Кели контролира техният хранителен режим, начина им на обличане и сексуалните им контакти, които по-късно заснема. Родителите на една от предполагаемите жертви проведоха пресконференция пред къщата край Атланта и заявиха, че нямат контакт с 21-годишната си дъщеря.

По думите на майката на Джоселин Савидж детето й вече е с „промит мозък“. „Ние просто искаме той да я освободи и да й позволи да продължи живота си“, каза още тя. В същото време дъщерята Джоселин Савидж отрече да върши нещо по принуда в интервю за лайфстайл сайта TMZ. Тя обясни, че се чувства щастлива на мястото, където живее. Фамилията й обаче е шокирана от решението й да не дойде на погребението на дядо си, явно защото не може да напусне лесно Ар Кели.
Самият изпълнител яростно отрече обвиненията и обяви, че ще работи неуморно, за да изчисти името си.

През 2008 г. пак репортерът Джим Дерогатис разкри, че музикантът е правил секс с непълнолетна и притежава записи от подвизите си в леглото. Съдът обаче го оправда по обвиненията за притежание на порнографско съдържание с деца. Още през 1994 г. журналистът написа, че Кели се е оженил за жена си Айлия, още докато тя е била на 15 години с подправен документ, който удостоверял, че е на 18 години. През 1996 г. името на рапъра бе замесено в масов бой по време на баскетболен мач, но съдът се произнесе, че антуражът на певеца е виновен за мелето. През 2011 г. 17-годишно момиче се оплака, че било заставено да прави орална любов на музиканта. През годините периодично се появяват и записи на сексуалните подвизи на Кели с млади жени и той дори е попадал в ареста, но засега се измъква невредим от скандалите. Джим Дерогатис обаче е твърдо решен да продължи с изобличенията си.

Четете още: Звезди пристрастени към секса