Продължение.

За да създадете вълшебна романтична обстановка, ползвайте различни чувствени ароматични смеси.

В състава им могат да влизат масла от иланг-иланг, кардамон, портокал, бергамот, роза, мушкато и мандарина. Тези смеси дължат популярността си на много по-силното си действие от това на взетите самостоятелно ефирни масла.

Всички аромати заедно влияят на физиологичните центрове в човешкия организъм, изострят интуицията и чувствеността. Можете да пробвате да си направите подобна смес сами. За целта ви предлагаме няколко рецепти.



Ароматична смес “Клеопатра”

4 капки розово масло се смесват с 3 капки масло от сандалово дърво и 2 капки масло от бергамот и мента. Тази смес ще ви помогне да нормализирате нервната си система и да успокоите психиката си. Освен това “Клеопатра” е полезна за повишаване на енергетичния потенциал, възстановява аурата, въздейства на ендокринната система и засилва либидото.

Ароматична смес “Афродита”

3 капки масло от иланг-иланг се смесват с 2 капки масло от сандалово дърво, 3 капки розово масло и 2 капки масло от индийско орехче. Сместа се използва за ароматизиране на вани и помещения, както и за приготвяне на шампоани и за правене на масажи.

Ароматична смес “Виктория”

Тази смес е подходяща за мъже. 3 капки масло от джинджифил се смесват с 2 капки масло от канела и 3 капки масло от бергамот. Сместа се използва за ароматизиране на вани и помещения, за приготвяне на шампоани и за масаж.