Автор
Woman.bg

Чували ли сте за лъмбърсексуалност? А за грейсексуалност или сколиосексуалност?

След като неотдавна ви представихме поредния нов термин, описващ една от многообразните форми на сексуалност сред човешките същества (какъвто е например „сапиосексуалност“), е време да ви запознаем с още няколко такива подобни интересни думички, всяка една от които се отнася до определена сексуална наклонност. Сами ще се изненадате колко разнообразни, пъстри и многолики могат да бъдат интимните потребности и сексуалният живот на един човек въз основа на новопоявилите се понятия, за които ще научите сега:

1. Аромантичен

Аромантикът е човек, лишен от способността да изпитва романтични и сантиментални чувства към когото и да било. Но не го бъркайте с асексуалния тип. Това че не изпитва чувства към своя партньор, не означава, че не му се прави секс с него. Обратното – асексуалният човек може да не желае физически контакт, но това не му пречи да е романтик до мозъка на костите си.

2. Гpейсексуален

Грейсексуалността е нещо средно между асексуалност и нормалната сексуалност. В тази категория спокойно се вписват както хетеро-, така и хомосексуалните. Можем да опишем грейсексуалността като склонност да правиш секс при определени условия. С други думи, това са хора на настроенията. Т.е. те могат да изпитват сексуалност само към определен човек или пък да им се прави секс при определени обстоятелства. Като се замислим малко, май всеки един от нас е грейсексуален.

3. Демисексуален

Демисексуален е човек, който е обладан от сексуална възбуда към някого, само ако изпитва към него силна емоционална привързаност.

4. Демиоромантичен

Демиоромантикът е човек, който може да изпитва платоническо чувство към някого, с когото вече е изградил здрава емоционална връзка.

5. Литpомантичен

Литромантикът е човек, който е обсебен от романтични чувства към някого, но не желае другият да изпитва същото към него.

6. Пансексуален

Това е човек, който се влюбва в представители и от двата пола, включително и в транссексуални, бисексуални и интерсексуални (хора, които не могат да определят пола си). На първо място в една връзка пансексуалните поставят личните качества на партньора си.

7. Панромантичен

Панромантици са хора, които могат да изпитват единствено романтични чувства към партньорите си, но не и сексуално влечение към тях. Чувствата и връзката на такива хора може да съществуват единствено на платонично ниво.

8. Сколиосексуален

Това са хора, които изпитват сексуално влечение единствено към транссексуални. Според експерти от сайта Genderqueerid.com такъв тип хора не могат да бъдат привлечени от представител на един от двата пола. За да се случи това, той трябва да е мъж със съзнанието на жена или обратното.

9. Лъмбърсексуален

Тук говорим само за мъже. Той е компютърен специалист, работи предимно в сферата на новите технологии, не е претенциозен, чете много, изобретателен е, с находчиво и иновативно мислене и адски интелигентен. В повечето случаи разчита сам на себе си, упорит е и с прилични доходи. На външен вид е брадясал, с груби ботуши, каубойска дебела карирана риза и джинси от суров деним. Не е конте, но се грижи за себе си и държи да изглежда винаги секси. Не си пада особено по модните прически, но не би отказал малко гел в косите си. Лъмбърсексуалният мъж постепенно изтласква деликатния и изтънчен метросексуален от градски тип. Той обаче може да бъде както хетеро-, така и хомосексуален.