Студен есенен ден, вече е втората половина на ноември, наближава Денят на благодарността. Мястото е Северна Калифорния. Джесика е у дома, заедно с 3-годишната си дъщеря и бебето, което расте в утробата ѝ. Животът ѝ напоследък е труден, тъй като редовно остава сама, любимият ѝ отсъства от дните ѝ все по-често. Въпреки това е развълнувана от наближаващия празник, тъй като най-накрая ще запознае родителите си с мъжа, от когото чака дете. Сигурна е, че те ще се влюбят в него също толкова, колкото и тя.



Джесика и Пол се запознават случайно в интернет преди 8 месеца. Комуникацията им върви отлично и съвсем скоро се срещат на живо. Помежду им се получава електризираща химия и връзката им се развива бързо. Във вихъра на любовта и бурните нощи Джесика и Пол дори успели да заченат бебе. Не след дълго 3-годишната дъщеря на Джеси започва да нарича Пол „татко“ и очаква с нетърпение братчето ѝ да се появи на бял свят. Двамата все още не живеят заедно, но са решили да предприемат тази стъпка.



Денят преди празника Пол пише съобщение на Джесика, с което се извинява, че няма да може да дойде да отбележи Деня на благодарността с родителите ѝ. Имал много работа извън града. Неприятна ситуация за бременната жена, която обаче не се случва за първи път. Любопитен факт е, че той използвал същото извинение, когато трябвало да се запознае с майка ѝ и сестра ѝ.

В момента, в който Джесика сяда да вечеря с родителите си, сестра си и дъщеря си, изведнъж се усеща предадена и унизена. Казва си, че това не може да продължава и че трябва да сложи край на отношенията си с Пол. Имаше нещо гнило.



Още на следващия ден той отишъл при Джесика, за да ѝ се извини и да я спечели отново. Няколко дни всичко било наред, докато той не си тръгва. Пол живее далеч от половинката си и това разстояние определено се оказва препятствие за отношенията им. След като се прибира вкъщи той не ѝ звъни, не ѝ пише, дори не отговаря на съобщенията ѝ. Игнорира всеки нейн опит да се свърже с него, дори отклонява обажданията от адвоката, който са наели заедно с Джесика, за да потвърди, че нероденото им бебе е негово.

Минава почти месец – ни вест, ни кост от Пол. Джесика проверява страницата му във Фейсбук, както прави всеки ден. Но днес е различно, защото там открива нещо наистина шокиращо. Новина, която я оставя без дъх – Пол е загинал в катастрофа. Наистина ли всичко ще приключи така?



Буквално след минути Джесика получава лично съобщение от непозната жена, което гласи: „Откъде познаваш Пол?“. Tя отговаря, че е била негова половинка. Обърканата и бременна Джесика забелязва, че няколко негови приятелки във Фейсбук са сложили негов некролог на страниците си. Само след няколко дни тя научава, че Пол е бил много различен човек от това, което си е представяла. Дори не е подозирала колко тайни връзки крие той. Мъжът, който би трябвало да е принцът на бял кон и баща на нероденото ѝ дете, се оказва долен лъжец, който е имал отношения поне с 5 други жени. Някои от тях дори са били с него, малко преди да загине, също така е бил сгоден за две от тях. Денят на благодарността е прекарал с дама на име Ребека и нейните родители, дори е използвал случая, за да ѝ предложи брак. Тя не е и подозирала, че някъде там го чака Джесика, която е бременна от него.


Оказа се, че Пол е задоволявал всяка своя нужда с различна жена. Обикновено той използвал влюбените в него дами, за да получи секс, пари или други материални облаги. Експертите определят това поведение като психопатия, което за съжаление не е рядко срещано. Много психолози са категорични, че не е нужно да убиваш хора, за да бъдеш определен като психопат. Причината за това заболяване може да се корени, както в гените на дадения човек, така и в някаква травма от миналото или ако е бил жертва на насилие. Това психическо разстройство се характеризира с неспособността да съчувстваш на другите, както и с изключително снижен морал и липса на чувство за вина. За съжаление, харизматичните хора, които страдат от подобна психопатия, лесно омагьосват жертвите си и умеят добре да се прикриват.

Очевидно Пол е бил повече от чаровен. Той загива на място, докато шофира и говори по телефона с поредната, оплетена в измамите му жена, която навярно го е чакала също така нетърпеливо, както и бременната Джесика.

Четете още: Меган, ти си бременна, не си болна