Автор
Весела Георгиева

Дано да не разберете! И все пак - ето какво се случва с тялото без секс

Всички сме чували, че сексът носи редица ползи - както за тялото, така и за душата. Е, доказано е. Вижте какво ще ви се случи, ако дълго време стоите на сухо.

Дами, не изключвайте секса от живота си, съветват специалистите. И имат сериозни аргументи в полза на този свой съвет.

Либидото ви ще изчезне като дим...
Да, може и да имате желание, но ако не го удовлетворите, то ще изчезне. При наличието на връзка това ще повлияе на отношенията ви с партньора. Очаквайте скорошна раздяла. Ако не сте във връзка, загубата на либидото също не е добър вариант за вас. Тялото ви ще забрави как да изпитва удоволствие... Затова си потърсете приятелче за секс.

Вагината става суха
Да, важи за по-възрастните жени, при които влагата от тази женствена точка изчезва с годините. Но и при по-младите могат да се появят проблеми, ако оставите неизползван "съда на вашата женствена енергия". Нали знаете, ако едно нещо дълго време не работи, то ръждясва...

Вагиналните стени се отпускат
Важи за всички дами. Редовните полови отношения ви гарантират приятни удоволствия. Нередовните - неразположения и проблеми след това. За да не загубите форма, мастурбирайте, така поне ще запазите половите органи в тонус. Можете да правите и упражненията на кегел.

Менструцията става болезнена
Отношенията по време на менструалния цикъл намаляват болката при жените, а когато спрат, менструацията се влошава и болката се усилва. Терапевтът обяснява, че когато жената има оргазъм, тя всъщност изпитва контракции на матката, което води до повече и по-бързо изхвърляне на кръвта. Нарастват ендорфините, които пък помагат при менструални спазми.