Девствени до брака?

03 септември 2014 | 14:25
13033
4
4

Различните народи имат различно отношение към девствеността. При някои племена, жена, имала сексуален контакт преди брака, няма никакъв шанс да се омъжи.

Например в Източна Африка “посрамената” булка направо бива връщана на родителите си, а тях самите ги посипват с пера в знак на протест.

А индианците от племето чибча в Централна Америка не искат девици. Смята се, че девойките, запазили непорочността си, просто не са получили мъжко внимание, което значи, че по някакви причини не са подходящи.

В Средния Изток до преди известно време девойката е била оставяна в близост до пътя и докато не получела 20 ценни подаръка от желаещи сексуален контакт с нея, тя не можела да се омъжи.

В Тибет количеството на пръстени на врата на булката означава броя на любовниците й. И колкото повече са те, толкова по-разкошна и тържествена обикновено е сватбата.

На Балеарските острови, където жената се смята за собственост на цялото племе, булката е длъжна да се отдаде на всеки от гостите в нощта на сватбата.

Четете още: Ниските мъже се развеждат по-рядко

Още по темата

Коментари

4
  04 септември 2014 | 17:19 отговор
 

Всички гости като й се изпразнят и после кой е бащата :-)

 
3 Пича
  04 септември 2014 | 09:46 отговор
 

Явно тъпите турци са изостанали в културата си щом тръгат да се колът и бесът.

 
2 олигофрена
  04 септември 2014 | 00:18 отговор
 

оле с тия цици тая едва ли е дефствена

 
1 балеарски
  04 септември 2014 | 00:14 отговор
 

Аз живея на балеарските острови.бил съм на много свадби но не си спомням всички свадбари да са пробвали булката... Имайки на предвид че балеарските острови са част от Испания.палма де майорка

 

Добави Коментар

Най-четени