Автор
Woman.bg

Доказателствата, че той просто си играе с теб

Любовта често пъти изисква компромиси. Ако те липсват, връзката е обречена на бърз провал. Има обаче един особен тип „джентълмени“, които никога не са склонни на тях, но за да задържат половинката си, са способни на такива техники и манипулации за лична изгода, че чак свят да ти се завие.

Те умеят да жонглират така майсторски с думи и поведение, само и само да заблудят избраницата си, че уж, видиш ли, всичко правели за любовта. Истината обаче е друга и докато нежните наивни създания не я осъзнаят, същите рискуват да си навлекат проблеми в компанията на такъв партньор. Вижте няколко доказателства, по които да разпознаете талантливия мистър манипулатор:

Не ви изслушва



Когато искате да изкажете своето мнение по даден въпрос, той бързо ви прекъсва, отмествайки темата на разговора в друга посока, или налагайки с още по-голяма дързост своето такова. Ако и при вас е така, пишете черна точка на въпросния екземпляр и бягайте далеч от него. Той е манипулатор, който поставя себе си и собствената си гледна точка на първо място.

Ограничава ви



Контролиращият партньор, който манипулира емоциите на половинката си, иска да държи всичко в свои ръце. Лесно се налага и обича да му се подчинявате на всички прищевки. Горко ви, ако не му се обадите, когато си тръгвате от работа, или сте излезли на среща с приятелки, без да му кажете. Той иска да знае с кого сте, какво правите и къде се намирате във всяка една минута от вашия живот. Този тип е склонен често да вменява у половинката си чувство на вина.

Емоционално недостъпен е



Този човек не притежава умението да комуникира с вас. Той е толкова прикрит и потаен, че няма да сподели емоциите и преживяванията си с вас, дори и животът му да зависи от това. В същото време той е толкова безразличен към вас и вашите емоции, че едва ли би ви обърнал внимание дори и в моментите, когато сте тъжни. Ако му се наложи да закъснее например, едва ли ще ви се обади да ви предупреди за това. Ако пък решите да му се скарате за този пропуск от негова страна, достатъчен е един укорителен мълчалив поглед от негова страна, и вие да решите, че е по-добре да замълчите. Той не се чувства виновен за нищо и не си губи времето да се оправдава за каквото и да било. Мълчанието на такъв мъж е способно да ви подлуди.

Вечно е недоволен



Винаги сумти, все недоволства и накрая половинката му е виновна. Вие сте тази, която не му обръща внимание, вие сте тази, която мисли само за себе си, вие сте тази, която все забравя за него и неговите нужди и т.н. Той не само, че няма да се озове на молбата ви, когато имате нужда от неговата помощ, но и ще очаква вие да сте винаги някъде в момент на необходимост. Това е ясен знак, че емоциите ви са манипулирани, защото той смята, че е единственият важен човек във връзката ви.

Четете още: Не плачете за него. 5 начина да забравите негодника, който ви заряза