Другата гледна точка: Трябва ли мъжете да ходят на стриптийз?

29 януари 2014 | 17:55
12371
8
8

Поканиха новото гадже на моя приятелка на ергенско парти със стриптийз.

В продължение на няколко дена тя разпита всички от своето обкръжение надълго и нашироко за мнението им. Ако трябва да изкажа своето лично виждане по въпроса, първосигнално заявих убедително и без да се замисля, че в това няма нищо лошо.

Малко по-късно обаче се замислих и трябва да си призная, че ако моят нов приятел бе заявил, че ще ходи на подобно мъжко забавление, първо у мен щеше да се зароди искрицата на мъничката ревност, която с наближаване на събитието щеше да прерасне главоломно в ръмженето на много недоволна тигрица. 

Замислих се дали съм представителна извадка, дали тази ревност се крие в моята несигурност, дали ние жените имаме от какво да се притесняваме и как всъщност мъжете гледат на стриптийза. Какъв по-добър вариант да научиш отговора на този въпрос от това да черпиш от извора?

Помолих нашия симпатичен приятел Киро от kiro.bg да поразсъждава по въпроса, освен това специално за вас той е събрал и непосредствения опит на хора от своето обкръжение.


И така: Трябва ли мъжете да ходят на стриптийз, Киро?

Значи, като за начало това е много некоректно зададен въпрос. Наричаме го субективен, защото на едни им харесва на други не. Аз съм още от тези, които май не обичат да си дават парите за стриптийз.

Какво е стриптийзът? Набързо притоплен джънк фууд в сравнение с истинска храна или (не)естетично забавление за пияни мъжки компании?

Какво всъщност хората да ходят на стриптийз. При това не включвам само мъжете. Наскоро един приятел ми разказа, че в квартала му имало жестоко забавление. Мъжки стриптийз. И всички жени се стичали на тълпи да гледат. Та и той отишъл една седмица, ама се оказало, че всички мъже чули за тълпите от мацки и в края на краищата попаднали на мъжки стриптийз, пред изцяло мъжка аудитория. Във въздуха била надвиснала всеобща сконфузеност.

На мен, личният ми опит със стриптийза претърпя пълен крах. Първо да си призная, никога не бях стъпвал в стриптийз клуб преди посещението ми в една азиатска страна, която се слави с това, че там стриптийзът е толкова софт, колкото целувката между ученици от първи клас в сравнение с онези неща, което можеш да видиш само по някой платен канал много късно вечер.

Те наричат въпросното нещо пинг понг шоу. Там момичетата излизат направо чисто голи и минават с анатомичните си особености на около 12 сантиметра от носа ти, ако си седнал на бара и започват да обстрелват мишени с пинг понг топчета, които носят в себе си. Буквално. Защото да не забравяме излизат чисто голи и нямат джобове. Ако ти е неприятна историята пропусни и следващия абзац.

Те носят в себе си не само топчета, ами банани, пури, бутилки от бира, кубчета лед, а дори и бръснарски ножчета. След една вечер посветена на подобен тип увеселителни заведения, реших че ми е прекалено много и повече не мога да понеса. Една седмица бях сексуално травмиран. Искате ли да ви опиша как се чувствах?

Като малък обожавах тесто за кекс. Винаги облизвах купата с останалото тесто и си мечтаех за несметни количества от него. Когато станах втори клас си направих сам тесто за кекс, но не го сложих в печката, а го изядох цялото. Коремът ми мина след няколко часа, но 10 години не можах да погледа тесто.

Четете още: Танцувай ми на пилон!

Понеже имам приятели пристрастени към стриптийза, винаги съм се интересувал от този феномен. За мен е безсмислено да давам пари за танци на голи момичета, които така или иначе няма да си тръгнат с мен, освен ако не им платя за това. Но ако ще си плащам, защо да ги гледам как ми танцуват. И така, какво ли кара моите приятели да ходят там?

Митко е на 30, работи за немска компания, изкарва добри пари, има си постоянна сериозна приятелка и обожава да ходи по стриптийз барове. “Винаги преди да отидеш на клуб си определи точен бюджет” е първият съвет на Митко. “Аз тръгвам с около 100-200 лева, като задължително всичките ми пари са на банкноти по 5. Защото постоянно ти танцуват и се налага да им даваш по нещо, а ако си с едри пари, бързо ще свършиш с вечерта”.

Направо ми става мило, като чуя причината на Митко. “Знаеш ли, в моя живот не се случва нещо кой знае какво. Постоянно ме мачкат в офиса, нямам време за нищо, срещам гневни и припряни хора. Цял ден стрес. Само тук идвам и с мен се отнасят като с човек. Знам, че не им пука за мен, но се държат мило и ме изслушват. Като си направя сметката хем се забавлявам, хем спестявам от психолог… С гаджето ми сме заедно от 8 години. Вече не мога да я видя като еротичен обект. Всяка вечер си ляга с една и съща пижама и аз просто не мога да намеря нищо секси в това. Та тя дори не се опитва да ме предизвика”.

Четете още: За какво мислят мъжете по време на секс?

Теди също има интересна история. Той познава всички стриптийз клубове в София. Едва ли не знае момичетата поименно.

“Винаги съм искал да имам гадже стриптизьорка. Това е нещо като мокрия сън на момчетата. Да имаш нещо безплатно, за което всеки друг трябва да плати. И то не се касае само да танците.”

Да излезеш със стриптизьорка не се оказва, чак толкова трудно. Теди няма много работа, има свободно работно време и разпускането в стриптийза му помага да пребори безсънието. Така от редовен клиент на стриптийз бар започва да излиза с едно от момичетата, а малко по-късно и с още едно. Изведнъж се оказва забъркал любовен триъгълник не къде да е, а в непристъпната за връзки обител на стриптийза. Не само това, ами и всички останали мъже му завиждат. От скоро Теди си има гадже, студентка в техническия университет. Една вечер си признал, че стриптийз клубовете са му слабост и вместо да бъде нахокан, гаджето му го помолила да я заведе и нея. Като я погледнал вътре на светлината на червените лампи, изведнъж осъзнал, че е влюбен в нея и стриптизьорките рязко спрели да го интересуват. До колкото ми е известно повече не е стъпвал в подобно увеселително заведение.


А стриптийзът крие и своите неочаквани истории. Една вечер Митко от началото на историята бил командирован в някакъв град. Стриптизьорката, с която си говорил цяла вечер му поискала телефона. Казвала се Любомира Атанасова. Запомнил и името, защото го била татуирала под лявата си гърда и цяла вечер докато му танцувала, той го четял отблизо. Телефонът му иззвънял същата вечер към 5. Била неговата стриптизьорка. Попитала го в кой хотел е, после дошла и правили най-страшния секс според Митко. После си тръгнала, както и дошла. И не, не му взела пари. Митко още и сънува името и изписано под най-нежната дясна гърда. Да, беше прав. Показа ми я и на мен във фейсбук. Не беше трудно да я намерим, но вие не опитвайте. Името е сменено за целта на статията.

Не можех да завърша тази статия без да проверя и мнението на жените. Огромен процент от тях пишат във форумите, че не се притесняват мъжът им да ходи на стриптийз. Бих казал, че са прави. Мъжете там рядко намират нещо повече от евтини момичета и скъпо уиски. Повечето ми приятелки са ходили на стриптийз по-често от колкото съм бил аз. Повечето споменават, че като са видели какви момичета работят вътре са спрели да се притесняват за половинките си. Но и с този финал ми става леко неловко.

Не обърнахме внимание на самите момичета в тези барове. Те имат смелост да нямат CV, да нямат бъдеще, да са обслужващ персонал. За разлика от нас те не могат да работят там до пенсия. В работната им характеристика влиза да развличат пияните ви съпрузи и приятели и разглезените им разпуснати компании. Защото не продукта създава търсенето, а търсенето създава продукта.

А вие какво мислите?

Коментари

8 Драшко
  14 декември 2014 | 09:51 отговор
 

Смятам стриптийза за изкуство, така че който го цени- да го посещава, както посещават опера и абстракционизъм. Е, естетическата потребност от него е по- специфична, но пък съвсем природна. Има си талантливи актриси, които се изявяват вълнуващо, има и простаци- режисьори и продуценти, които го превръщат в долнопробна чалга. Проч. стриптийза от сателита е доста приемлив и съвсем по български (безплатен)

 
7 MAGI
  02 февруари 2014 | 15:19 отговор
 

NA TOVA MO KAZVAM KORVENSKA ISTORIA KAK DA SI POSNE6 MAZA NA STRIPTIIZ AZ BIH SE STRAHOVALA DA NE PRESPI S NIAKOIA

 
6 noTime
  31 януари 2014 | 13:11 отговор
 

Статията е написана много добре ! За всичко си има хората, аз лично не съм от мъжете висящи по стриптийз баровете и наистина язък за момичетата, които работят там

 
5 Онуфрий
  30 януари 2014 | 12:45 отговор
 

Ако имам излишни пари (100-200 лв - като от статията) обикновено излизам с жена си или отиваме накъде на селски туризъм. И да - обожавам я със старата нощница и раздърпана жилетка, както и тя понася изсуления ми анцунг :)))) Всеки с приоритетите си за определената възраст :)

 
4 до ккк
  30 януари 2014 | 10:56 отговор
 

няма лошо да се ходи в такива клубове,но като сме задръстени жените ти би ли ревнувал твоята половинка да ходи на мъжки стриптийз и хубави момчета да си навират пишките пред лицата им и те да се възбуждат от това

 
3 ккк
  30 януари 2014 | 00:25 отговор
 

omfg.... да забраняваш на човека до теб да се забавлява?! Да го ревнуваш от стриптизьорка.. смятайте кво мнение имате за себе си... ревността е съмнението на човека в СЕБЕ СИ първо... ако се съмнявате в половинката си за няква такава дреболия, значи сте болни хора.. тва е бати кефа да се напием 5,6 момчета и цяла вечер да обикаляме по разни клубове -- ПЪК били те и стриптийз клубове... честно казано мадамите вътре не са нищо особено, и е някъв страшен мит, че са супер разкрепостени и спят с всеки дето им подхвърли пари; като цяло сте много задръстени жените, тва е факт, и мъжете ви страдат от тоя факт, макар че никога няма да ви го кажат;

 
2 ANI
  29 януари 2014 | 23:10 отговор
 

Влизала съм в два стриптийз клуба в столицата с компания, ей така от любопитство.Първия път си представях яки мадами с крака до сливиците и мислех, че ще се комплексирам.Реалността е далече от филмите за Лас Вегас, толкова колкото мацките по плажовете в Калифорния са като в "Спасители на плажа". Лошо поддържани тела и силен безвкусен грим.И вторият опит не се различаваше от първия.Затова сега ако имам нещо против мъжа ми да ходи на стриптийз не е заради ревност и несигурност, а защото ще спи на дивана ако даде 200 лева от семейния бюджет за да гледа тези момичета със съмнителни прелести ;)

 
1 х
  29 януари 2014 | 20:22 отговор
 

Естествено, че трябва. Нали това е целта - да се върне вкъщи, отчаян от мисълта, че му меришат краката за такива жени, да ме гушне и да заспим спокойно :)

 

Добави Коментар

Най-четени