Автор
Woman.bg

Двойките, които се карат, се обичат повече?

Всички ние познаваме поне една двойка, която не спира да се кара. Отношенията между тези двама души изглеждат почти кошмарни, защото те непрестанно се заяждат и карат един с друг, дори и пред другите, просто се чудите какво правят тези хора заедно. Та връзката им е обречена на провал! Да, ама не – оказа се, че караниците не са индикатор за несполучлива връзка, а за хармонични здравословни отношения.

Според експерти крясъците, сълзите, чупенето на чинии и среднощните сдобрявания, помагат много на партньорите да се опознаят и да се борят за връзката си, дори и с цената на болката. И въпреки че това твърдение звучи абсурдно, караниците означават, че се обичате.



Проф. Джон Готман от университета във Вашингтон разделя любовните скандали и двойките, които се карат, в три категории:

- двойки, които искат да говорят, готови са на компромиси и решават проблемите си

- караници, при които партньорите искат да бъдат чути и очакват другия да се съгласи с тях

- двойки, които не желаят да решат проблемите си

При първия случай може да има много викове и крясъци и дори да накара партньорите да пожелаят да спят в отделни стаи, но накрая винаги някой прави компромис и любовта възтържествува. И въпреки че често минават през трудни периоди, накрая влюбените се радват на по-силна връзка.

Вторият тип двойки са тези, които по-трудно решават противоречията си, защото партньорите не желаят да се съобразяват един с друг и вярват, че те са напълно прави и отсрещната страна трябва да се съгласи с тях. Обикновено караниците им не са продуктивни и са загуба на време, тъй като нито един от партньорите не желае да се стигне до разумно решение.



Третият тип двойки почти не се карат, което не е добра опция, защото избягвайки спора, те не разрешават проблемите си. И в двете страни назряват негативни чувства, които в даден момент могат да разрушат всичко, изградено до момента. Избягването на караниците не е добра опция, когато нещо не е наред.

Скандалите ознават, че на двете страни им пука

Ако се карате с любимия си човек, това означава, че най-вероятно вие го обичате и ви е грижа за него. Липсата на спор, въпреки несъгласията, говори за незаинтересованост. Когато двама души се карат, това означава, че и в двете страни има желание за разрешаването на проблема и израстване.

Скандалите водят до по-хубав секс

Сексът за сдобряване винаги е страхотен, защото в него са преплетени много силни емоции. А и няма нищо по-възбуждащо от това да потушите скандала в леглото. Нека той бъде вашата утешителна награда. Освен това, колкото по-хубав секс правите, толкова по-здрава е вашата връзка.

Четете още: Защо силните жени винаги са нещастни