Автор
Ева Лъчезарова

Единственото нещо, което води до страхотен секс

Безспорно сексът е едно от най-големите удоволствия, които можем да изпитаме заедно с партньора си. Къде обаче се крие тайната на страхотните преживявания в леглото? Тя е много простичка: важно е да можете да общувате пълноценно с партньора си.

Ето пет тайни на двойките, които имат разнообразен и разтърсващ секс, защото комуникират:

1. Те са неподправени и истински

Понякога ние жените смятаме, че единственото, което трябва да ни води, е любовта и не е нужно да обсъждаме сексуалните си предпочитания. Мъжът отсреща трябва да ги налучка, ако ни обича, а ние можем да се досетим какво той иска, просто защото изпитваме изпепеляващи чувства. Това може и да работи през първите месеци от връзката, но ако сте в дълготрайни отношения е важно да знаете какво наистина му харесва. Ако знаете „подправките“, които го карат да полудява в леглото, двамата ще можете да създадете истинска сексуална експлозия. Просто го попитайте: „Кажи ми какво те кара да се побъркваш в леглото?“. Може да използвате игрива интонация, но в никакъв случай не включвайте сарказъм. Няма нищо по-лошо от това да бъдеш пред правилната врата, но да избереш грешния път. Когато и двете страни са откровени, се отварят страшно много възможности, за които иначе просто не сте подозирали.

2. И двете страни нямат проблем с конструктивната критика

Много е важно да отделяте време във връзката си за неудобни разговори. Двойките, които имат силна и дълготрайна сексуална връзка, говорят за проблемите си в леглото. И тук не е добре да се оставяте в сферата на предположенията, просто го попитайте на следващия ден: „Какво вчера ти хареса и какво не“. В никакъв случай не реагирайте отбранително на критиката, в крайна сметка целта е да поддържате огъня помежду си, а не да се изправите един срещу друг на бойното поле.

3. Те не се манипулират един друг

Манипулацията не води до добри резултати, казваме ви го от личен опит. Сексът и отношенията като цяло са двупосочна улица и винаги е добре и двете страни да вървят в една посока, за да бъде градивна, конструктивна и спокойна връзката ви. Стремете се в повечето случаи да споделяте очакванията си за вечерта. Разбира се, няма нищо по-хубаво от изненадващия сутрешен секс, просто ви съветваме да не се пускате по течението и да очаквате, че сексът просто ще се случи. Отношенията са една от най-важните области в живота ви, върху която със сигурност трябва да работите.



4. Не спират да задават въпроси

Двойките, които се радват на незабравими приключения в леглото, не се притесняват да задават въпроси. Ако приемате, че предварително знаете отговора на всичко, със сигурност отношенията ви ще тръгнат в погрешната посока, при това без дори да разберете. Най-честата причина затова е егото, което ни спира да признаем, че не знаем винаги всичко. Дори докато сте интимни, можете да задавате въпроси. Разбира се, ако не се чувствате удобно в такава ситуация, изчакайте по-подходяща ситуация.

5. Не забравяйте да опитвате нови неща

Ако имате секс график или всеки път правите едно и също, лека полека ще ви омръзне. Опитвайте нови пози, нови места, включвайте музика. Със сигурност можете да поддържате свежестта в интимните си отношения, като споделяте сексуалните си фантазии. Веднъж щом допуснете въображението в спалнята си, ще откриете безкраен извор от възможности. Звучи забавно и ново, нали?

Четете още: Задължителният секс