Каквото и да си говорим, този коронавирус много прецака необвързаните. И макар карантината да е вече зад гърба ни, това съвсем не означава, че само след няколко месеца извънредното положение няма да се върне отново. Дори се говори, че втората вълна в Европа е почти неизбежна. Та, да не увъртаме повече, а да си го кажем направо – за обвързаните ще е все по-трудно да правят секс, с когото и да било. Просто защото не е никак безопасно.

Разбира се, най-добрият вариант, ако нямате половинка, е да си намерите другарче за секс, но дори и това не може да ви гарантира 100% безопасност. Има обаче няколко тактики, които можете да приложите, за да се предпазите повече.

Специалисти препоръчват да заложите на така омразните маски, дори и когато сте в леглото с интимния партньор. Знаем, че не звучи никак приятно и някак абсурдно да сме с маска на устата, когато правим секс, но това действие би ви предпазило. Няма как да не отбележим, че ако народът възприеме тактиката с маските, компаниите които ги произвеждат може би ще удвоят печалбите си.



Другият важен момент – позата. Ами и без това мъжете обожават „кучешката“. Сега е моментът да я практикувате до припадък с минимален риск да прихванете Ковид-19. Изобщо, всяка поза, която не изисква да бъдете лице в лице с партньора, е чудна опция. Същото важи за „лъжичката“, „ездачката“, „обърнатата ездачка“ и др.



И най-неприятната част – без целувки. 2020-а определено не е годината на целувките, особено с непознати. Най-сигурният начин да прихванете вируса е като обмените слюнка с някого. Всъщност, има риск да се заразите, дори ако някой кихне около вас в радиус от 2 м. Така че просто се въздържайте от страстните целувки и за по-сигурно си сложете маската. Не се смейте, а бъдете отговорни. И това ще мине.

Бонус съвет: Правете секс на открито. Ама без да ви хванат, разбира се. Ако комбинирате секса навън с подходящата поза, в която не дишате в лицето на другия човек, ще си гарантирате удоволствие почти без опасност от Ковид-19.

А сега си носете новите дре...маски и отивайте да се забавлявате. Ама от дистанция.

Четете още: 5 шантави неща, които се случват с вагината ти, когато престанеш да правиш секс