И жените, и мъжете имат какви ли не сексуални желания. Но еротичните ни фантазии могат да са различни. Има ли нещо типично женско в тази сфера? Какви са „обектите“, върху които жените градят фантазиите си? Някои отговори на тези въпроси предлага сексологът Ален Ерил.

Какво иска жената е риторичен въпрос. Но еротичните й фантазии, разказани пред сексолога, могат да се формулират доста конкретно. Тук ще разкажем за най-разпространените от тях.

И така, жената си мечтае за…

1. …мъжа „на части“

Във фантазиите, за които говорят жените, мъжът по мистериозен начин отсъства или се проявява на части, всяка от които е в центъра на поредната еротична сцена. Може да става дума за ръка, поглед, дупе, пенис… Но много рядко – за мъжа като цяло.

2. …природата

Жените често свързват сексуалното си желание с природата, сякаш телесната възбуда изисква по-широко въплъщение. Те си представят, че в момента на човешката наслада вятърът, дърветата, небето – цялата природа участва в изблика на енергия. Оттам идва и идеята за космическото удоволствие, излизащо извън рамките на човешките възприятия.

3. …течности

Като продължение на фантазията за връзка с природата идват и фантазиите за един елемент от нея – водата. Река, поток, дъжд, сълзи, секрецията на целия свят… Женското желание също е неспирен поток – и в него се вмества представата за някакъв свят, бълващ течности.

4. …гинекей

Гинекей е женската половина на древногръцкия дом. В по-широк смисъл това е мястото, където жените могат да говорят свободно за желанията си, за това какво жадува тялото им, за сексуалността. Заобиколени са от жени, обединени от „великото отсъствие“ на пениса, те са заети с телата си и ги подготвят за любов. Тези фантазии са отделени с една много тънка линия от лезбийските.

5. …тройка

Това е очаквано следствие от мечтите за изобилие, удоволствие, надхвърлящо човешкия разум. Жените често казват, че си мечтаят за секс с двама мъже. Един не им стига, за да видят звезди посред бял ден…

6. …ексхибиционизъм

Да бъдеш сексуален обект в нечии очи и да доминираш над зрителя, карайки го да гледа, без да пипа. Да му позволиш да те наблюдава, докато ти си оставаш господарка на желанието си и контролираш целия процес – това е фантазията за ексхибиционизъм, която най-лесно се реализира чрез стриптийз, събуждащ директно силно желание.

7. …животни

В женските сексуални фантазии често присъстват животни. Не само бикове, коне и магарета, но и птици, жаби, вълци… Спомените от детските приказки будят чувство за страх и дълбоко очарование от целия животински паноптикум.

За експерта:
Ален Ерил е психолог, секстерапевт, надзорник и директор на образователния център Indigo Formations (Франция).