Автор
Woman.bg

Ето ги! Причините, поради които хората изневеряват

За изневяра винаги се е говорило и ще се говори. Вероятно всеки един от нас поне веднъж в живота си е правил крачка встрани. Повод винаги се намира. Ето някои от причините, поради които мъжете и жените често пъти мислят за някой друг.

Не се чувствате достатъчно желани

С течение на времето рутината убива всичко. Да, знаем това. Много често това се превръща в повод за изневяра - както за мъжете, така и за жените. Усещането човек да се почувства желан от някой е причина да има залитане към чуждото. Не допускайте скуката и рутината да "убие" всичко.

Физическо привличане

Да, това става само за секунди. Вниманието ни е привлечено от някой. Физическото привличане може да бъде толкова силно и първично, че съзнанието ни да пожелае да бъдем с човека Х. В днешно време изпитваме бързи емоции и първоначалната тръпка се оказва достатъчен повод за изневяра.

За разнообразие

И тук рутината е виновна за всичко. Да разнообразите ежедневието си с друг човек извън семейството може да се превърне в бягство от ежедневието и реалността. Много често сме склонни да мислим, че с другия, непознатия човек може да ни е по-хубаво и по-емоционално.

Комплекс за малоценност

Липсата на внимание от страна до партньора води до комплекс за малоценност. Ако някой постоянно ви критикува и изтъква грешките ви, то е възможно да изпаднете в депресия. Съответно започвате да търсите различно отношение към себе си. В такава ситуация появата на трети човек е като "спасителен пояс".

Трябва ми приятел

Не само добрият любовник/любовница е най-важното. Често пъти добрият приятел и слушател е нещо съществено. Представителите от двата пола искат да говорят след секс. Комуникацията в семейството често пъти липсва. Точно това провокира някои от партньорите да търсят трети човек, с който да си говорят. Добрият приятел става и перфектен партньор в леглото.