Човешките отношения са сложна тема, която едва ли някога ще бъде изчерпана, но едно е сигурно – нищо не е за последно и не е...сигурно. В този ред на мисли разделите лесно могат да прераснат във втори шанс, дори и в някои случаи да ни се струва абсурдно. И ако сте убедени, че бившият ви не желае да чуе за вас, дори си има някого вече и нещата ви изглеждат категорично приключили, то сме длъжни да ви уведомим, че грешите. Ето как да си го върнете отново:

1.Дайте му време и пространство

Това ще е трудно, особено ако вие сте зарязаната половинка, но е много, много задължително. Този човек в момента има нужда да не сте около него и вие трябва да уважите това му желание. В противен случай премахвате всички шансове той да иска да ви обърне внимание, по-скоро ще търси начини да се отърве от вас. Дайте почивка на любимия си, това е перфектният шанс да му залипсвате. Изчакайте малко, преди да му се обадите отново. Потърсете го, когато спрете да се самообвинявате за раздялата ви. Но в случай, че вие сте човекът, който е сложил край на връзката, първо се уверете, че половинката която сте зарязали наистина ви липсва, преди да направите крачка и да го потърсите.

2.Дръжте си езика зад зъбите

Вероятно в този момент ви се иска да избухнете и да кажете всичко най-лошо за човека, който ви е зарязал, но по-добре не го правете. Също така не търсете разбиране от приятелите му, този похват не сработва. А и се поставете на мястото на този човек. Ще искате ли да се върнете при някой, който ви ругае зад гърба? Едва ли. Особено ако вече сте взели решение да го оставите.



3.Поживейте сами

Раздялата е златен шанс да разберете дали този човек е за вас. Дайте си време, не мислете, че животът ви е приключил. Да, ще се чувствате самотни, ще трябва да свикнете с някои липси, но си заслужава. Трябва да разберете какво ви прави щастливи и да направите всичко възможно да изключите този човек от живота си. Ако не успеете, обадете му се.

4.Помислете за проблемите във връзката

Защо се разделихте? Какви проблеми имахте? Поправими ли са? Отговорете си на тези въпроси, преди да вземете решение. Бъдете практични – ще ви пречат ли старите проблеми и склонни ли сте да ги разрешите? Не се връщайте при този човек, просто защото не искате да сте сами. Трябва да имате общо виждане за бъдещето.

5.Не се фокусирайте върху това как ще се свържете с бившия

Ако веднъж сте взели решението, че е добра идея да подновите тази връзка, тогава просто се обадете на бившата си половинка. Не губете много време, обмисляйки как да стане това, просто го направете. И не, не очаквайте с нетърпение да го срещнете някъде случайно. Вземете нещата в свои ръце и бъдете искрени.



6.Срещнете се на обществено място

Не го притискайте, като го каните на кафе вкъщи. Нека бъде в парка, в някой ресторант, кафене или друго приятно място, което ще го накара да се чувства по-свободно. Излезте навън като приятели, не бързайте.

7.Говорете открито

Бъдете честни, не пренебрегвайте слона в стаята, говорете за него. И на двама ви е ясно какво се е случило и липсата на комуникация по въпроса няма да ви помогне. Напротив, по този начин ще създадете преграда. Обмислете добре какво ще си кажете, не взимайте емоционално решение.

8.Припомнете си някой щастлив момент

Винаги може да разчувствате някого с мил спомен, а вие със сигурност имате много такива като двойка. Завършете разговора, като си спомните някоя случка или среща, която е останал в съзнанието ви. Позитивният тон ще изиграе решаваща роля. Споделете му какви качества намирате в него и защо имате нужда от него.



9.Когато се съберете...

Ако вече сте постигнали целта си, трябва да знаете, че ви очаква много работа. От този момент започва усъвършенстването ви, а това не се случва за едно денонощие. Изискват се усилия и от двете страни. Разговаряйте, споделяйте впечатленията си и проявявайте разбиране един към друг. Кой знае? Може връзката ви да стане още по-дълбока и пълноценна.

Четете още: 9 стъпки към качествения оргазъм