Има ли правилен начин да обичаме някого и всъщност какво кара човека, на когото държим, толкова много да се отдръпне от нас? Живеем с мисълта, че правим всичко за него, че любовта извира от нас и буквално го заливаме с нея, но в същото време той се чувства някак потиснат? Отговорите на тези въпроси са простички, но малко хора успяват да постигнат истинска хармония в отношенията си и да се съобразят с елементарните правила на щастливата връзка. Ето как обичта може да стане съвършена и кой е точният път към сърцето на любимия ви:

Доверие, доверие и само доверие

Доверието е основата на човешките отношения и най-вече на любовните връзки. Запомнете го и спрете да засипвате партньора с ултиматуми и да проверявате дали всяка негова дума отговаря на истината. Ако сте приели, че това е вашият човек, трябва да му се доверите, в противен случай съвместният ви живот ще се превърне в ад. Доверието е ключът към щастието и е прекрасна идея да споделите на вашия човек, че му имате вяра.


Свободата е истината

Вие си имате собствен живот, половинката ви си има собствен живот. Прекрасно е, че сте решили да срещнете съдбите си и да споделяте заедно трудностите и радостите на утрешния ден, но не забравяйте, че и двамата трябва да имате лично пространство. Не задушавайте любимия за нищо на света, защото не бихте искали той да направи същото с вас. Дайте му възможност да се среща не само с вас, но и с приятелите си, роднините си и не се плашете от приятелките му като дявол от тамян. Много дами, обсебени от чувството за собственост към своя любим, стигат до крайности и поведението им отстрани често изглежда дори абсурдно. Не стигайте до там.

Забравете за опитите да го превъзпитате

Захвърлете чехъла, надвиснал над главата на любимия ви. Не му поставяйте ултиматуми, не налагайте забрани, вие не сте с него, за да го превъзпитавате. Ако не харесвате поведението му, обсъдете го като зрели хора и в случай, че не постигнете консенсус, просто се разделете. При всички случаи избягвайте да го наставлявате и да му давате тон в живота. Не е романтично, не е и красиво.



Не слушайте гнева си

На всекиго се случва да се провали в очите на партньора си и да предизвика гнева му. Но все пак ние сме хора и имаме способността да разсъждаваме, да преценяваме ситуацията и да сдържаме изблиците си, които могат да ни предизвикат проблеми. Думите не са просто движение на въздуха, което идва и заминава, те могат да бъдат и куршуми. Винаги се старайте да извличате положителното от всяка ситуация и не се поддавайте на моментните емоции. Те не са добър съветник.

Забравете за злепоставянето

Няма нищо по-грозно от семейни скандали на публични места. Не издавайте подробности от личния си живот, възможно е да се превърнете в обект на присмех.



Четете още: Истинска история: С жена ми се влюбихме и станахме тройка