Ритъмът ни на живот се променя с възрастта, а това оказва влияние и на желанията ни. Включително на секса. Учените са доказали, че най-доброто време за упражнения е рано сутрин, ако сме на 20 или 30, на обяд - ако сме на 40 или 50, и в ранния следобед - ако сме на възраст над 50 години. А кога е най-доброто време от деня за правене на любов?

Средата на деня е идеалното време за правене на любов от хора, които не са на възраст над 30 години. Двойките на възраст от 30 до 40 години трябва да се фокусират върху сутрешните удоволствия, докато по-възрастните двойки трябва да наблегнат на вечерните удоволствия, казва д-р Пол Кели, клиничен изследовател от университета в Оксфорд.

Той е изчислил идеалното време по часове за правене на любов от представителите на различните поколения.


Ако сте между 20 и 30 години, 15,00 ч. е пикът на сексуалната енергия за хората на тази възраст.

Ако сте между 30 и 40 години, ранният час - 08,20 ч. е най-добрър. „В тази възраст вече сме свикнали да се събуждаме по-рано и игрите в леглото няма да са немислимо нещо. Д-р Кели казва, че 8,20 ч. е идеалното време за събуждане на страстите, защото слънчевата светлина увеличава тестостерона както при мъжете, така и при жените.

Ако сте между 40 и 50 години, идеалният час е 22,20 ч. За тези в „най-добрите години“ е идеално да правят секс преди лягане. Колкото по-възрастни стават хората, толкова по-рано си лягат и д-р Кели им препоръчва малко страст преди да се унесат в „праведен сън“.

Ако сте между 50 и 60 години, освобедете си вечерта. 22,00 часа е идеално време за размяна на нежности, ако сте навлезли в „късното лято на живота“. Д-р Кели предупреждава, че членовете на тази възрастова група трябва да избягват сутрешния секс, тъй като това може да доведе до внезапен скок на кръвното налягане и да причини инфаркт.

Ако сте над 60 години, най-доброто време за секс е централната емисия новини или в 20,00 ч. По време на оргазъм се освобождава окситоцин, известен още като хормона на събуждането. Тъй като възрастните хора обичат да си лягат по-рано, д-р Кели препоръчва да се насладят на своята интимност четири часа преди полунощ.