Има множество различни връзки, които трудно бихме могли да категоризираме, но истината е, че понякога поставянето на етикети ни помага да разберем отношенията си с нашата половинка по-добре.

Затова днес ще ви споделим кои са 10-те основни типа връзки и ще се радваме да споделите в коментар дали сте се разпознали в някой от тях.

1. Независимата връзка

Това да си независим не е нещо лошо, но не забравяйте, че всяка връзка изисква компромиси, а понякога и жертви. Има партньори, които обаче бранят своето лично пространство и ако двете страни се чувстват добре, няма нищо лошо в това.

2. Зависими отношения

В подобен тип връзка партньорите сякаш не могат да съществуват един без друг. В такива отношения обикновено страдат други страни от живота на двойката - приятелските отношения, социализацията, а понякога и работата.

3. Отношенията доминант/подчинен

В такава връзка единият контролира отношенията, а другият го следва. Обикновено това е сигнал за липса на независимост, разбиране и доверие. А всички знаем, че тези три неща всъщност са базата на здравословната връзка.



4. Отворената връзка

Отворените връзки стават все по-модерни и вече доста двойки практикуват такъв тип отношения. Тук обаче трябва да бъдете много внимателни, защото в подобен тип връзки няма място за ревност.

5. Променящата се връзка

Това са динамични отношения, които се променят с времето спрямо режима, интересите, хобитата и приятелите на двойката. Идеалният вариант е и двамата партньори да правят подобен тип компромиси, за да има баланс. Такива връзки могат по-лесно да издържат във времето, защото всеки човек се променя, дори и да не го осъзнава.

6. Токсичната връзка

Това обикновено са експлозивни отношения, при които двамата партньори изпитват силна страст, но не са готови да правят никакви компромиси. Караниците и напрежението са ежедневие, а двете страни имат различни разбирания за смисъла на живота, различни интереси и понякога несъвместими гледни точки.

7. Временната връзка

Това са връзките, в които и двамата партньори не търсят сериозни отношения. Смятат, че временно са заедно и се стремят да се забавляват. Уловката тук е, че обикновено една от двете страни се влюбва и остава излъгана.



8. Приятелската връзка

В приятелската връзка двамата партньори се чувстват чудесно в компанията си, обичат да споделят, имат общи хобита и интереси, но липсва страстта и интимността. За съжаление обаче сексът е в основата на дълготрайните връзки и често при приятелските отношения се стига до изневери и раздяла.

9. Сексуалната връзка

Сексуалната връзка е точната противоположност на приятелската. Тук двамата партньори търсят само удоволствието и не се вглеждат по-надълбоко в отсрещната страна.

10. Връзката от разстояние

Връзките от разстояние са трудни, защото липсата на комуникация в крайна сметка си казва своето. В началото биха могли да бъдат вълнуващи, но обикновено приключват с изневяра, предизвикана от нуждата от близост.

Нека си го признаем - връзките не са лесни, а човек има периоди, в които няма нужда от сериозни отношения, а от малко свободно време със себе си. Преди да се отдадете на сериозна връзка, е добре да знаете какво искате от отношенията си с даден партньор, за да изисквате с ясно съзнание и да знаете какво давате в замяна.