Независимо дали е вечна или само за година, любовта със сигурност трябва да се възпитава и укрепва. С малки жестове, но всеки ден. Това би помогнало по-леко да преодолеете моментите на криза и да живеете в хармония. А психолозите дават своята рецепта за дълготрайна и топла любов. Вижте я!

Бъдете откровени с партньора си. Кажете ясно какво очаквате от него, какво харесвате и какво не одобрявате. И нещо много важно - научете се да казвате "не", когато го мислите.


Бъдете мили, споделящи и дъпричастни. Изяснете различията си, но избягвайте скандалите. Не се отдавайте на мрачни, негативни мисли. Ако нещо ви тревожи, просто попитайте.

Ценете това, което партньорът ви дава. Дори да е мъничко. Важното е, че го прави с любов. И не почивайте на стари чувства. Любовта трябва да се развива, да се гради всеки миг. Променяйте, грижете се за себе си и за връзката си. Но в никакъв случай не се опитвайте да променяте другия. Променяйте заедно средата, отношенията си. Любовта не е даденост. Тя е жива и изисква много усилия, за да се запази такава.

Забравете за стереотипите, за наложените от годините и обществото предразсъдъци. Обичате ли, обичат ли ви, само вие имате значение. Важно е отношението на партньора към вас, времето, което е готов да прекарва заедно с вас, начинът, по който ви кара да се чувствате, не дали работата му е престижна, марката на колата му или на часовника му. Усмивката, която предизвиква на лицето ви неговият поглед е всичко, което има значение.