Ето защо мъжете напускат красивите и умни жени

06 декември 2021 | 13:43
14060
11
unsplash.com
11

Неволите в любовта имат свойството да застигнат дори и най-красивите и умни жена. За съжаление в живота често се случва стойностните дами да нямат късмет в личния си живот, а това води до объркване, тъга и много негативни емоции.

На какво обаче би могъл да се дължи този феномен? Трудно е да се даде еднозначен отговор, но истината е, че в крайна сметка става въпрос за ментални модели, които биха могли да ни дадат отправна точка.

1. Мъжът се е чувствал притиснат и непълноценен

Много от дамите често изпадат в ситуация, в която търсят повече близост и нежност, отколкото са получавали от партньора си. Други пък имат непрекъснатата нужда да поправят поведението или външния вид на половинката си. Това води до дисбаланс във връзката, който често има свойството да не се вижда на пръв поглед, но да се натрупва с времето, което обикновено води до неочакван край на отношенията. Така често мъжете се чувстват притиснати и непълноценни, сякаш каквото и да направят, не е достатъчно добро за дамата на тяхното сърце, а това би могло да ги накара да оставят дори и най-страхотната жена!

2. Усещал е, че трябва да се конкурира с половинката си

Ако дамата във връзката е успешна, обича да се конкурира и да се състезава, това често е сериозен удар по мъжката гордост на нейния партньор. Имайте предвид, че конкуренцията може да се прояви по много и различни начини: сред вашите общи приятели, за вниманието на най-близките ви хора и дори в спортно отношение. Финансите разбира се са един от най-сериозните проблеми, които биха могли да възникнат в една връзка, особено ако жената печели повече от мъжа. На голяма част от представителите на силния пол не им е никак лесно да изпуснат контрола и да оставят важните решения в ръцете на своята партньорка. Разбира се не ви съветваме да се откажете от личните си предпочитания. Стремете се да взимате всички важни решения, които касаят връзката ви, заедно и след задълбочена дискусия.

3. Не се чувства достатъчно ценен и уважаван

Редица психолози споделят, че силните отношения се градят основно върху взаимното уважение. Всеки човек трябва да знае, че партньорът му го подкрепя безрезервно, независимо от обстоятелствата, спънките и провалите. Ако жената се съмнява в способностите на мъжа си, критикува го непрекъснато и не приема насериозно неговите страсти и идеи, много е вероятно той да си тръгне.

Коментари

11
  14 декември 2021 | 11:18 отговор
 

Защото са прости, с чувство на малоценност и защото си мислят, че жената трябва да е само мълчащо украшение,допълнение.

 
10
  14 декември 2021 | 11:15 отговор
 

А, защо жените не напускат умните и грозни мъже? Защо майките продължават да възпитават синовете и дъщерите си, че жените са придатък на мъжете?

 
9
  09 декември 2021 | 19:51 отговор
 

Щото повечето са тъпи курви, бе! Елементарно, Уотсън :)

 
8 Жена
  09 декември 2021 | 18:20 отговор
 

"Ако дамата във връзката е успешна, обича да се конкурира и да се състезава, това често е сериозен удар по мъжката гордост на нейния партньор." Нищо подобно. Просто такива жени си намират мъже-чехльовци, защото другите, мъжествените мъже, си търсят женствени жени, такива, които са в женската си енергия, а не такива със състезателен, завоевателски, конкуриращ дух. Такава жена винаги идва с големи претенции, защото смята, че цената й на любовния пазар се вдига от финансовите й постижения и мисли, че щом тя гледа това в мъжа и търси ресурси, то мъжът търси същото у жените, но остава разочарована. Накрая не й остава друго, освен да се събере с някой безгръбначен, който ще я цени заради същите тези ресурси, на базата на които тя гради самочувствието си, но също така ще има нужда от тях. Обаче рано или късно тази жена започва да презира този тип мъже, яд я е на успешните и реализираните, защото не й обръщат внимание, но те не искат да се занимават с устати, доминантни мъжкарани с претенции. Те искат жена, която ще е мила, ще ги уважава, ще им се възхищава и ще прави всичко възможно да заслужи вниманието им във всеки един момент и чийто живот ще се върти около неговия. Така че реалната причина по-скоро сте я нацелили в трета точка. И това е проблем в целия свят - психолози и match-making coach-ове от цял свят казват все едно и също - че колкото по-"успешна" е жената във финансов план, толкова по-самотна и нещастна е в личния си живот. Чувала съм да го казват много много хора от най-различни точки на света. Техните изисквания само се повишават, докато нито стават по-млади, нито са по-хубави, рядко са женствени и сговорчиви и естествено - успешните мъже не виждат никаква полза и смисъл да си взимат подобни главоболия за жени.

 
7 Фортадо
  08 декември 2021 | 12:51 отговор
 

Много мъже незаят каде вървят много, заблуда, лъжа от кучки и накрая, си тръгва когато разбере, и стане късно, курви фраш балъци дваш

 
6 Професора
  08 декември 2021 | 10:09 отговор
 

Зад всяка красива и умна жена ,стои един голям идиот.

 
5
  07 декември 2021 | 21:45 отговор
 

 
4 Човек
  07 декември 2021 | 10:57 отговор
 

Мъжете напускат или направо не се занимават с жените-"надувки"! Красивите, умни жени знаят как да се държат, на положение без да се надуват, че са голямата работа и да изискват постоянно и натрапчиво и обсебващо внимание от мъжа!

 
3
  07 декември 2021 | 09:50 отговор
 

"Всеки мрази красивите и умните!" Група Млък

 
2 Желяз каменноff
  07 декември 2021 | 06:18 отговор
 

Глупости просто Тя е твърде известна и много самодоволна от себе си.и иска твърде много ухажори

 

Добави Коментар

Най-четени