Автор
Woman.bg

Ето защо носим венчалната халка на безименния пръст

Сватбите не са демоде. Именно през лятото много влюбени минават под венчило. Затова днес ще видим, каква е историята на венчалната халка, която символизира вечността на семейния съюз. Една до друга женската и мъжката халка образуват символа на безкрайността. Има различни вярвания защо мястото й е на безимения пръст.



Безименният пръст се нарича още "пръст за пръстен", защото на него се носи брачната халка. В древността този пръст е бил наричан и медицински. В някои култури смятат и до днес, че е магически. Още от древността хората са забелязали връзката между размера на този пръст и някои качества на личността.

Според азиатците има специална връзка на вените на този пръст със сърцето. Според китайско поверие сватбената халка символизира любимия ни човек, палците на ръцете символизират родителите, показалците - братята и сестрите ни, средният ни пръст означава собственото ни Аз, а малките пръсти - това са децата ни.

Ако докоснем върховете на петте пръста на едната си ръка с върховете на съответните пет пръста на другата ръка, ще видим, че в това положение можем да разделим един от друг и да повдигнем всички двойки пръсти, освен двойката на безименните.