Да, момичета, знаем че ви се е случвало. Запознавате се с някой готин тип, който изглежда толкова обсебен от вас и всичко е просто идеално през първите няколко седмици и изведнъж - той изчезва. Без обяснения, без предварителни индикации. Ей така, след като буквално довчера сте си прекарвали страхотно и той е бил толкова пленен от вас, днес вече не получавате обаждания или съобщения от него. Сякаш е изчезнал, но уви - виждате, че той е на линия, но изненадващо не ви търси. Защо се случва това и как така мъжете просто изчезват без обяснения?

В днешния забързан свят, в който можеш да общуваш с десетки хора на ден, а сексът е буквално на един клик разстояние, тази ситуация се среща все по-често. Но все пак е добре да знаем какви могат да бъдат причините това да се случва и защо понякога господата решават да си тръгнат без да кажат нито дума.

Като за начало, трябва да знаете, че това не се случва само на вас и е твърде вероятно да не носите никаква вина. Понякога хората се разминават и не са на една вълна, или пък се появява друг човек.

Според много експерти и психолози тази реакция не е необичайна, тъй като някои хора не умеят да слагат точка в отношенията си с другите. Независимо каква е причината да не желаят да поддържат контакт. Освен това, когато в началото има твърде силна искра, ни е трудно да опознаем човека отсреща, но когато това започне да се случва, е твърде вероятно чувствата ни към него да се променят. И въпреки че е много трудно да не приемаме изненадващото изчезване на човека от живота ни лично, трябва да знаете, че липсата на инициатива от негова страна, не означава непременно, че той вече не ви харесва или е изгубил интерес към вас. Много е възможно той просто да не е готов за нова връзка или да се чувства объркан, тъй като не е наясно точно какво търси в бъдещия си партньор. Нито една от тези причини не е свързана лично с вас и вие нямате никакъв контрол в тези случаи. Затова понякога просто не го приемайте лично, а проумейте, че сега не е моментът да бъдете с този човек и продължете напред.

Друга много често срещана причина за внезапното изчезване може да е тежка скорошна раздяла или дори все още продължаващата такава. И тук отново не можете да упражните никакъв контрол, трябва да мине време. Понякога хората се страхуват да сложат категоричен край на отношенията си с някого, защото има вероятност да бъдат преследвани и убеждавани да останат във връзка, в която не желаят да бъдат и затова те изчезват. Ако някой постъпи по този начин с вас, пуснете го да си отиде, заслужавате нещо много по-добро. Може би след като мине време, ще дойде подходящ момент да бъдете с този човек. Не забравяйте, че най-доброто винаги предстои.

Четете още: Три ерогенни зони при мъжете, за които дори не подозирате