Забелязвали ли сте, че точно когато не се опитвате да се харесате на някого, точно тогава мъжете сами идват при вас?

Явно представителките на нежния пол изглеждат далеч по-привлекателни, когато са непринудени, естествени и, не на последно място, ненастъпателни. Те просто се появяват в бара в компанията на приятелки с единственото намерение да се забавляват. Според експертите в такива моменти езикът на тялото и цялостното отношение към заобикалящата среда не издават намерение за нови запознанства. Когато се смеят и се държат естествено, дамите свалят „гарда”, което привлича мъжете като магнит.

Всъщност нека да видим кои са онези жестове и мимики, които привличат мъжете. Току-виж сте решили да ги включите в арсенала си от жестове, когато някой господин привлече неустоимо вниманието ви, а вие поискате да привлечете и неговото към вас.

Установете зрителен контакт



Очите разкриват много за човека срещу вас. Когато погледнете някого в очите му, вие докосвате душата му. Това е лесен и непринуден начин той да ви усети, да долови трепетите и пулсацията на сърцето ви. Директният зрителен контакт е ясен знак, че изпитвате интерес към човека насреща ви и че вие искате той да знае това. Само не се втренчвайте, играйте с очите. Сведете неловко поглед надолу, после закачливо отново спрете погледа си на него. Тази нежна заигравка ще го подлуди.

Не крийте шията си



Доказан факт е, че мъжете изпитват по-силен копнеж към жени, чиито вратове се виждат добре. Затова не крийте шията си. Ако е необходимо, наведете леко глава настрани, така че този жест да разкрие прелестта на този така грациозен детайл от женското ви тяло. Отметнете коса, плъзнете непринудено пръсти в областта под брадичката – тези движения ще помогнат за активиране на хормоните на щастието, които от своя страна задействат степента на привличане.

Усмихнете се


Усмивката е слънцето, което може да сгрее сърцето и на най-студения и безразличен човек. Освен това тя бързо ще стопи леда между вас и избраника ви, ще му помогне да преодолее страховете си, да се отпусне и да прояви специален интерес към вашата особа.

Четете още: Защо омъжените жени флиртуват?