Трудно е да намериш любовта, но още по-трудно е, когато мислиш, че си я открил и в един момент осъзнаваш, че всичко се е объркало. Истината е, че чувствата ни не вървят по точно зададен план и никога не знаем дали изненадващо няма да се влюбим в другиго и да поставим половинката ни в болезнено положение. Какво да се прави – това е животът по някой път. Но какво да сторим, когато осъзнаем, че даваме празни надежди на човека до нас и как да разграничим истинската неочаквана любов от обикновеното увлечение встрани от връзката? Вижте тази поучителна история на жена, която обича годеника си, но тайничко е залюбила съседа отсреща и мнението на експерт по връзките:

„Аз съм обикновено 26-годишно момиче, което много обича годеника си. Двамата живеем заедно от доста време, а той е изключително добро и честно момче, което работи здраво, за да ни осигури хубав живот. Заедно сме от 6 г.

В началото бях безкрайно щастлива с него, но с времето започна да ми доскучава. В последно време той никак не се старае да бъдем по-интимни, да ме съблазнява, а просто правим секс, когато сме в настроение. И нищо повече. През по-голямата част от времето сме просто съквартиранти.



Преди няколко месеца обаче всичко се промени, когато срещу нас се нанесе нов съсед. Той е разведен от скоро и в момента живее сам. Адски секси е, но не ми беше хрумнало да го заговарям или да правя с него, каквото и да било, все пак обичам годеника си.

Една вечер обаче, когато се прибирах го срещнах и той ме поздрави. Заговорихме се и аз реших да го поканя на бира вкъщи, защото в този момент годеникът ми беше навън. Прекарахме си много приятно, той си тръгна малко преди мъжът ми да се прибере.

От тази вечер нататък започнахме да си пишем, аз излизах на дълги разходки в квартала, за да се виждаме. Той ми пишеше, когато излиза да разхожда кучето си и аз отивах с него.

Един ден съседът ме покани на кафе у тях и разбира се, стигнахме до секс. Беше феноменално! Отдавна не бях правила толкова горещ и хубав секс. В момента продължаваме да се виждаме и аз се чувствам страхотно с него. В същото време обаче се намирам в страхотна дилема, защото много обичам годеника си и сме от толкова много време заедно. Не знам какво да направя...“, М.



Отговорът на експерта:

Да се промъкваш при съседа, за да правите секс, е изключително рисково, но по-важното е, че този момент е превратен за връзката ти. Хубавото е, че с годеника ти все още нямате деца и в такъв случай можеш по-лесно да вземеш някакво решение.

Освен това, трябва да бъдеш сигурна, че въпросният съсед наистина иска да бъде с теб, а не е просто за хубавия секс, защото в противен случай може да останеш разочарована, ако той предпочита свободата си.

Бъди внимателна, не захвърляй с лека ръка това, което си градила досега. Първо поговори с годеника ти и му сподели, че имаш нужда от повече романтика и специални моменти с него. Опитайте да съживите страстта помежду си отново.

Четете още: Леле, колко е красив! Кейти Холмс влюбена в сина на легендарен италиански ресторантьор