Автор
Woman.bg

Грешките на първа среща, заради които сте вечно сами

Първата среща има огромно значение за всеки от нас. Но това, което трябва да знаем, е, че освен на облеклото и външния вид, трябва да заложим и на още нещо. А именно - на настроението и... поведението.

За да премине успешно и за вас, и за отсрещната страна, този важен момент от интимния живот на всеки човек, на първо място трябва да се настроите позитивно и да сте в приповдигнато настроение. Ако се чувствате зле или просто не сте в настроение по една или друга причина, по-добрият вариант е да отложите тази среща за друг ден. Обратно - само доброто разположение на духа може да гарантира благоприятен развой. И така, ето съветите на психолозите, които е препоръчително да следвате:

1. Дръжте се естествено

Не забравяйте, че непринуденото поведение е най-добрият начин да впечатлите събеседника си. Не се усмихвайте или смейте през цялото време така, сякаш са ви залепили тиксо на бузите. Бъдете себе си и не се старайте да се харесате на всяка цена, демонстрирайте поведение, чуждо на характера и натюрела ви. Ако ви се разказват сериозни неща, старайте се да слушате внимателно, иначе дори леката усмивка няма да бъде уместна. Бъдете премерени в реакциите си, покажете отзивчивост и разбиране.

2. Не се опитвайте да блеснете с ум

В никакъв случай не се опитвайте да впечатлите с интелектуалния си багаж. Отсрещната страна със сигурност ще оцени интелекта ви, стига да не прекрачвате границата. Не бързайте. Това важи особено за мъжете, които искат да бъдат на висота. Дори да имате своя гледна точка по темата или на нещо случващо се, гледайте внимателно да я изкажете. Не трябва да отстоявате виждането си с пяна на устата – правило, валидно впрочем и за двата пола.

3. Не прекъсвайте

Да прекъсваш събеседника си по време на разговора с него е проява на абсолютно неуважение и липса на етичност. По този начин показвате по изключително невъзпитан начин, че не изпитвате никакъв интерес към темата и търсите начин да изместите фокуса на вниманието в друга посока. По-добре изчакайте отстрещната страна да завърши мисълта си и тогава го затрупвайте с въпросите, които сте си наумили да му зададете. Все пак не прекалявайте. В противен случай рискувате да обречете на провал първата си среща, а оттам и перспективата, за каквото и да било бъдеще между двама ви.

4. Не се подценявайте

Уверените жени излъчват повече финес сексапил. Затова не се подценявайте и не търсете кусурите си. Още по-голяма грешка бихте направили, ако започнете да споделяте страховете и недостатъците си със събеседника си още на първата ви среща. За жените е изключително важно да покажат женска изтънченост, добро самочувствие (но не прекалено) и грациозност!

Четете още: Топ 5 женски грехове, които мъжете мразят