Автор
Woman.bg

Хората над 30 са най-неудовлетворени от секса

Хората над 30 са най-неудовлетворени от сексуалния си живот, показва британско проучване, цитирано от БГНЕС.

Финансовите проблеми и стресът от грижите за децата прави британците в тази възрастова група апатични към горещи изживявания в спалнята, сочат резултатите от изследването. 30-годишните британци обаче не бива да се притесняват, защото според проучването, най-добрият секс се случва през 50-те години, а увереността в секса достига своя връх между 60 и 69 години.

Изследването, в което участвали близо 25 000 души, показва още, че 25% от хората на възраст между 30 и 39 години са недоволни от сексуалния си живот заради парични проблеми и изискванията на съвременния живот. В същата възрастова група 35% заявили, че грижите за бебета или малки деца се отразява негативно на сексуалната им връзка, защото са твърде уморени.



Важна роля за липсата на желание за секс играе също ниското самочувствие и депресията. Но с напредването на възрастта, удовлетвореността на участниците в изследването от секса нараствало. 52% от участниците във възрастовата група между 50 и 59 години заявили, че имат добър сексуален живот, а само една пета признали, че се чувстват неудовлетворени.

Освен това жените на 18-годишна възраст давали оценка 4 по десетобалната система на увереността си в секса, а жените на възраст между 60 и 69 години си давали оценка 6.