Хванах мъжа ми в изневяра и това се оказа истински трамплин за любовта ни

Много жени живеят с убеждението, че никога не биха простили изневяра. Само че съдбата има отлично чувство за ирония и понякога доказва, че дори тези дами са склонни да прескочат принципите си. Да, изневярата определено не влияе добре на една връзка, но понякога може да даде тласък в някои случаи и уж провалената любов да заживее втори живот. И днешната ни история е доказателство за това.

Когато 40-годишната Ана разбира, че съпругът ѝ е предал доверието ѝ, тя незабавно го гони от дома си. И на пръв поглед в това няма нищо необичайно, но нека да не бързаме с изводите, защото за тази любов може да се напише роман:

„Случи се. Разбрах, че мъжът ми ми изневерява, когато случайно се натъкнах на съобщение от някакво момиче. Прочетох кореспонденцията им, от която мисля, че сърцето ми спря за миг. Толкова много ме болеше! Събрах сили и го помолих да се изнесе от вкъщи, въпреки че много го обичах. Той се съобрази с желанието ми и веднага, щом затвори вратата след себе си, просто паднах на пода и заплаках. Целият ми свят се срина... И дори не предполагах, че тази така болезнена истина всъщност ще повлияе чудесно на брака ни.

Запознахме се през 2001 г. и любовта помежду ни бързо се зароди. Четири години по-късно аз забременях и въпреки че не бяхме готови за тази важна крачка, решихме да задържим детето, защото чувствата ни бяха изключително силни. Малко преди да родя, сключихме и брак.



Вярвах, че всичко помежду ни е наред, защото изглеждаше просто идеално. Но знаем, че в живота нищо не е толкова просто, колкото ни се струва. С времето се появиха проблеми и мъжът ми трябваше да работи наистина здраво, за да живеем добре. И така някак се отчуждихме. Той много често не беше вкъщи, а когато се прибираше, не общувахме много. Започнахме да се караме заради това, аз непрекъснато го обвинявах, че отношенията ни не вървят, а той все ми повтаряше да се вразумя.

През 2008 г. аз забременях втори път и след това сексуалният ни живот напълно замря. В главата ми се появиха много въпроси, знаех че нещо определено не е наред. Вкъщи постоянно имаше напрежение, а аз изпитвах гняв, който ми беше трудно да удържа. Затова реших просто да проверя какво се случва и един ден успях да взема телефона му, без той да разбере. Попаднах точно на това, от което най-много се страхувах. Оказа се, че мъжът ми има романтична връзка с друга. Кореспонденцията им беше доста дълга и определено не ставаше дума само за секс. Двамата са поддържали отношения поне една година.



Не се сдържах и звъннах на момичето, защото бях бясна. Исках да ѝ се разкрещя Обвиних я, че е съсипала семейството ми и че ме е унижила, а тя просто отговори, че това не е неин проблем. И след като затоврих телефона разбрах, че е права. Не тя е изневерила и не тя е нарушила брачна клетва. Моят мъж е направил тези неща, трябваше да съм ядосана на него. В крайна сметка той се изнесе, а аз бях съсипана.

Следващата една година беше истински ад за мен, защото го обичах безкрайно и не можех да преживея факта, че ме е лъгал. Но знаех, че с брака ни е свършено. За съжаление трябваше да продължим да поддържаме контакт, заради децата ни. Един ден обаче терапевтът, при когото съпругът ми се е обръщал за помощ, ми звънна и ми каза, че той не е като другите мъже, които изневеряват. Каза ми, че е работил с много измамници, но моят човек не е от тях и наистина дълбоко съжалява и би искал да върне времето назад.

Това обаждане промени цялата ми нагласа и гневът ми сякаш утихна. Още на следващия ден двамата се видяхме и той ми обясни, че би направил всичко възможно, за да му дам втори шанс. И така решихме да дадем втори шанс на нашия провален брак. Започнахме от нулата и отношенията ни потръгнаха по съвсем различен начин. Дори бих казала, че изневярата подейства положително, защото даде шанс да започнем отначало.

Научихме се да се слушаме взаимно и да се интересуваме взаимно от нуждите си. Наложи се да се потрудим и да проявим доста голяма доза смирение. Но си заслужаваше и честно казано, благодаря на съдбата, че се случи всичко това, за да възродим любовта си отново!