Старият като света спор на тема „Важен ли е размерът” вече си има свой научно обоснован финал.

Оказва се, че големият размер мъжки член е предпочитан от дами, които нямат никакви проблеми с честото достигане до оргазъм.

Шотландския учен Стюарт Броди, психолог в Университет на Западна Шотландия, е проследил активния сексуален живот на 323 жени и е извадил заключения относно големината на пениса и „свършването” при дамите.

Оказва се, че жени, които винаги се стремят към оргазъм, и го получават, са склонни да споделят максимата – колкото по-голям, толкова по-добре.



„Това може да се дължи от части на способността на дългия пенис да стимулира вагината по цялата ѝ дължина, както и да стимулира маточен оргазъм”, казва Броди.

Но колкото и да се обсъжда големината на мъжкия член, факт е, че от огромна важност за удоволствието е и размерът на вагината.

Природата си и природа и никога не създава нещо еднакво с друго. Това се отнася с пълна сила и за особеностите на различните вагини.

Дори сексуалната библия – Кама Сутра, описва три различни големини на пениса и три различни на вагината. Но, за бележете, никъде не се посочва коя е перфектната комбинация, защото в сексът има много по-важни аспекти от размерите!

Освен това, дълбочината, ширината и разтегливостта на вагината нямат общо с прага на чувствителност, която отново е различна при всяка жена.

Ключът към съвършеното пасване е не в даденостите от майката природа, а отношението на партньорите един към друг и правилното напасване в позите!



И нека споменем някои доказани факти, свързани с малкия член:

- 30% от жените се възбуждат от натискане на стените на вагината и за тях по-скоро е важна ширината на члена.

- Има жени, които свършват само от играта с клитора и за тях размерът изобщо няма значение.

- Много по-лесно е да правиш фелацио на размер не повече от 12-15 см.

- И за любителките на аналния секс – средният и дори малкия размер е по-скоро предимство.