Автор
Весела Георгиева

Има обяснение защо жените търпят кофти партньорите си

Със сигурност имате поне една позната или приятелка, която не е имала голям късмет с избора на половинка. Ноооо... си живее с него.

Тъжното е, че много от жените търпят не само мързела на мъжете си, но и лошото им отношение. И ако при някои то се изразява в мърморене, намиране на недостатъци, досадни забележки, при други се стига и до тормоз.

Но жените стоят с тях. Обикновено обяснението е - заради децата. Но не е само това.

Какво спира голяма част от дамите да кажат „край, дотук“ и да върнат живота си, самоуважението си и усмивката си отново?



Всъщност обяснението е почти научно. И е доказано с експеримент.

Експертите му казват "синдром на сварената жаба". Ако поставите жива жаба във вода с приятна температура и започнете постепенно да нагрявате водата, тя ще се опитва да изравни своята температура с тази на водата.

Това ще я изтощи и тя чисто и просто ще се свари, но няма да изскочи от тенджерата. Просто ще умре, мислейки, че водата в крайна сметка ще спре да се топли.



Ако поставите обаче жабата в тенджера с вряща вода, тя ще разбере каква е ситуацията на момента и веднага ще направи опит за бягство.

И с хората е така. Първоначално отношенията в двойката може би са били мили и приятни. Постепенно обаче мъжът показва рогата си, но жената търпи. Мисли си, че това е временно. Той става все по-лош и лош, но тя си е свикнала...

И така, докато един ден не се "свари".

Изводът е, че трябва да изскочим от тенджерата в момента, в който започне да ни става твърде некомфортно.