Навярно сте чували за прословутите упражнения на Кегел, измислени от доктор Арнолд Кегел през 1946 г. Наречени са още тазови упражнения и имат за цел да заздравят функцията на мускулите, които се намират в близост и около матката, пикочния мехур и вагината. Знаете ли обаче защо са толкова полезни за всяка жена? Отговорът е простичък – колкото по-здрави и еластични са мускулите, толкова контролът над тялото е по-добър. Той от своя страна не само е гаранция за по-лесно раждане, но и за постигането на по-силен, наситен и продължителен оргазъм.

Всъщност философията на тези упражнения е съвсем елементарна. Тя се състои единствено в свиването и отпускане на мускулите на тазовото дъно, с което пък влияем най-много върху центровете на удоволствието. Притокът на кръв в областта се подобрява, а едновременно с това се засилва и чувствителността, включително и на G-точката.

И това не е всичко! Интимната гимнастика, макар и прилагана само от жени, оказва влияние и... върху мъжете. Как ли? Много простичко. Добре тренираните влагалищни мускули са залог за неповторимо удоволствие на вашия партньор, благодарение на плътното „обгръщане“ на пениса, водещо до супер екстаз. Прилагането на упражненията на Кегел също така помагат на мъжете, които имат проблем с прекалено бързата еякулация. В резултат тяхната ерекция се подобрява, а сексуалният им живот значително се активира.

Най-голямото предимство на тези упражнения е, че можете да ги правите навсякъде и по всяко време.

Упражнение 1

То отнема 5 минути на ден и представлява свиване на мускулите за 10 секунди и 10 секунди почивка. За още по-силен ефект, потренирайте още една минута, но този път свивайте за секунда и отпускайте за секунда.

Упражнение 2

Това упражнение е малко по-трудно от първото, тъй като изисква добра концентрация на вниманието. Представете си, че с влагалището си се опитвате да задържите предмет. Идеята е да задържите представата и съответно да свиете влагалищните мускули в продължение на не по-малко от 5 секуснии. Отпуснете за 5 секунди и отново повторете упражнението поне 50 пъти.

Упражнение 3

Това е така наречената „етажна серия“. Започвате с 10 свивания и отпускания по 10 секунди. След това 9 свивания и отпускания по 9 секунди, после 8 по 8, 7 по 7 и така, докато слезете на 1.

Упражнение 4

E, само това упражнение е по-добре да прилагате вкъщи. Сами разбирате защо;) Вкарайте пръст във вагината си и опитайте да стягате и отпускате мускулите, които се намират около него. Сигурен знак, че сте на прав път е, ако пръстът ви усеща движенията. Стегнете мускулите и задръжте така за около 5-6 секунди. Отпуснете за още 5 секунди и повторете. Серията трябва да съдържа между 10 и 15 повторения. Правете ги по 3 пъти на ден.

Четете още: 10 ерогенни зони при мъжа, които ще го доведат до екстаз