Искате да имате щастлива връзка? Спете в отделни легла

Може и да ви звучи напълно абсурдно, но е факт. Ако с половинката ви спите в отделни легла, връзката ви ще е много по-здрава и забележете: много по-гореща! Питате се защо? Точно поради тези 5 причини:

Ако спите в отделни легла:

Ще се усили желанието ви за секс

Колкото и странно да звучи, либидото ви ще се повиши значително, ако с половинката ви не спите в едно легло. Причината за това е, че често, когато партньорите са сгушени цяла нощ, единият изявява желание за ласки чрез различни закачки и докосвания, но другият невинаги има желание за това. Но все пак се съгласява, а сексът по принуда не е желателен, когато се стремим към пълноценна и щастлива връзка, нали? Истината е, че ако спите отделно от любимия си човек, желанието ви за страстни моменти с него ще се увеличи, защото ще ви липсва неговият допир. И няма да се чувствате принудени да го правите. Дори и самата мисъл, че другият човек е в отделно легло, може да ви подтикне да отидете при него и да се раздадете на сто процента. Този похват е особено ефективен при двойките, които са в дълга връзка.

Ще се чувствате по-секси

И ключът се намира в пълноценния сън. Ако си почивате необезпокоявани през нощта и не се будите от въртенето или хъркането на другия човек в леглото, ще сте в много по-добро настроение и в много по-добра физическа форма. Следователно ще повдигнете и самочувствието си, а това е изключително важно за връзката ви.

Ще цените повече отношенията си

Известно е, че когато прекарваме цялото си свободно време с любимия човек, в даден момент започваме да го приемаме за даденост и не ценим достатъчно връзката си. Ето защо е много важно партньорите да си дават въздух и да уважават взаимно личното си пространство. Един от начините е спането в отделни легла. Защото ако прекарате няколко нощи без прегръдките на половинката, ще ги оцените повече.

Ще сведете конфликтите до минимум

На всекиго се е случвало да страда от периоди на безсъние. Случва се, особено в днешния забързан свят и в това няма нищо изненадващо. Безсънието е проблем, на който несъмнено човек трябва да обръща внимание, но в такива моменти е най-добре да не споделя едно легло с половинката си. Причината за това е, че когато се събудите през нощта е възможно да събудите и човека до себе си и това да доведе до раздразнение от негова страна, а понякога може и да се стигне до конфликт.

Ще си осигурите лично пространство

Всяка връзка има нужда от тайн аут, за да бъде пълноценна. И дори цял ден да сте на работа и да не виждате любимия си човек, ако споделяте едно легло всяка нощ, вие нямате достатъчно време за себе си. А след време това ще започне да ви тежи. Давайте си време за почивка и не прекарвайте всяка нощ в обятията на любимия. Трябва да имате възможността да се осамотите и да помислите за себе си. Така връзката ви ще бъде много по-щастлива и хармонична.

Четете още: Защо девет от десет мъже мислят, че чуждата жена е по-сладка, или каква е поуката от една притча