Автор
Woman.bg

Искате щастлив брак? Правете тези 6 неща сутрин

„Сутрин - светлосиня, сутрин - детски чиста, сутрин ще ни срещне със теб живот! Сутрин - пълна с нежност, сутрин - пълна с вяра, сутрин - пълна с обич, свети с безброй, с безброй лица!“ се пееше в парчето на „Диана експрес“. И ако искате да имате брак, изпълнен с обич, не забравяйте да правите тези дребни неща, веднага щом отворите очи. Когато алармата звънне, скачаме и се втурваме в ежедневната въртележка: да приготвим децата за училище и детска градина, да не забравим важни документи за работата в офиса. И без да искаме, пропускаме нещо много важно - любимия човек до нас. Целуваме го набързо и хукваме по задачи.


Половинката до нас е важна част от живота ни. Чуваме се през деня, кроим планове за вечерта, плануваме екзотични пътувания. Но според учени сутрините са идеалният момент, в който да засилите близостта с половинката си. Според изследвания в сутрешните часове пулсът и кръвното ни налягане обикновено са с най-ниските си стойности за деня. Когато сме спокойни, ние сме по-склонни към интимност и общуване. Повечето партньори обаче не отделят достатъчно време един за друг рано сутрин, защото имат прекалено много неща за вършене през деня. Следващите 6 дребни неща ще подобрят значително личния ви живот. Просто ги правете сутрин.

1. Изпийте заедно чаша горещо кафе

Специалистите съветват да станете десетина минути по-рано, за да можете заедно с партньора ви да пийнете кафе (или чай) и да си поговорите. Може и първоначално да не ви допада идеята да станете по-рано от леглото, но с времето сутрешните моменти, споделени с половинката ви, ще станат ритуал.

2. Пошегувайте се

Сутрешната шега с партньора е идеален старт за деня. Най-вероятно с годините сте си създали ваши шеги, или пък смешни думи, които винаги ви карат да се усмихнете. Психолозите са категорични, че няколко минути, прекарани в нещо неангажиращо, смъкват стреса и заздравяват отношенията.

3. Не забравяйте да кажете „Добро утро“ и „Довиждане“

Както всяка вечер си пожелавате „Лека нощ“, така и сутрин не забравяйте да кажете на половинката си „Добро утро“. Да не поздравите любимия си човек сутрин или да не си вземете довиждане с него, когато излизате сутрин, ще го нарани и ще го накара да се почувства изолиран и недооценен. Дори да сте имали спор и сте се карали вечерта, кажете „довиждане“, когато излизате сутрин. Затръшването на вратата, без да сте казали нито дума, ще оставят у партньора ви усещане за напускане.

4. Правете комплименти

Според брачните консултанти има една проста формула за баланс в семейството – на всяко негативно изказване трябва да съответстват 5 позитивни. Отбелязвайте и най-семплите неща, които са ви направили приятно впечатление у половинката ви. А по-добър момент от това да започнете с милите думи от сутринта – няма.

5. Вгледайте се един в друг

В началото на връзката ви сигурно ви е било трудно да откъснете очи един от друг. Поддържането на контакт с очи е лесен, но много ефикасен метод за създаване на повече близост според специалистите. Сутрин е идеален момент да се вгледате в любимия си. И да разпалите страстта, особено ако имате дългогодишна връзка.

6. Излейте си душата

Според психолозите и брачните консултанти партньорите не трябва да допускат да си лягат скарани. Още по-важно е да не излизате сутрин от дома си, обидени и наранени от конфликта с половинката си. Ако нещо ви тежи, по-добре намерете няколко минути сутринта, за да го споделите с половинката си. Сутрините са много подходящо време за това, защото ще направите стъпка към подобряване на отношенията ви. Едва ли ви се иска да мислите за проблеми, вместо да се фокусирате върху работните и лични задачи за деня.

Четете още: Харисън Форд: Мълчете и слушайте жена си, за да имате щастлив брак!