Сигурно всички са чували поне за един случай, когато някой световно известен тип бива разкрит, че е изневерил на жена си, а след една-две седмици прессекретарят му разпространява в медиите една реч на разкаяние – „Леле, колко ме е срам, ще потъна в земята, предадох всички, аз съм закоравял сексохолик и вече се лекувам в болница – ще бъда добричък занапред“.

А-ха-ха-ха-ха-ха-хааааааа!

За такива случаи дори са измислили някакви аргументи – например, че сексуалната зависимост била не по-лека от алкохолизма и наркоманията, от зависимостта от хазарта…

Боже-мили-какви-глупости!



Аз съм сексохоличка. И сега ще ви обясня всичко – без лицемерие и лъжливи оправдания.

Знае се, че всички хора имат различен темперамент. И различни норми.

Някои поначало са настроени за „сериозни“ (каквото и да означава това) връзки. На тези хора им харесва да си имат половинка, близък човек. С когото ще правят и секс. Тези хора не са твърде склонни към авантюри, обичат да имат увереност в утрешния ден или дори в днешния, обичат да има стабилност. За тях начинът на живот е много по-важен от всякакви изненади и впечатления.

А има и хора като мен. Денят е минал без изненади – значи е пропилян ден. Може да преувеличавам, но като цяло нещата стоят горе-долу така.

На мен по принцип не ми харесва да се прибирам вкъщи и да виждам там някого, който ме чака. За мен надеждната и постоянна връзка е по-скоро нещо плашещо.

На мен ми харесва да отида в някой бар и да чакам там нещо/някого, което/който да ме изненада. Аз обичам да няма покой за мен.

И ей такива хора като мен, те разбира се също се влюбват – и се забъркват в разни ми ти връзки. Без да имат какъвто и да било афинитет към това. Харесваш някого, зарибен си по него, но ти, първо, нямаш никаква цел (от сорта на „Да се женим ли?! Вие луди ли сте?!“) и второ – това изобщо не означава, че с този човек се чувстваш направо идеално. За теб това е просто един епизод. Да, може и да си влюбен, но това не е „началото на един дълъг път“, а едно такова… временно явление. Временно може да е и за три години. Дори успяваш все пак да се омъжиш – ако човекът много настоява. Но ти не възприемаш това като нещо, свързано с някакви задължения. Ами, днес ще се оженим, утре ще се разведем – какво толкова?

Затова не се и чувстваш като човек, скован от някакви обещания, които са ясни само на другите хора. На теб във всеки един момент може да спре да ти харесва сексът с твоя партньор или съпруг. И ти ще си намериш това, от което имаш нужда, на друго място – с лекота и без никакви колебания.

Такива страстни натури могат искрено да се влюбят – но и също така бързо се отегчават от чувствата си. Това трябва или категорично да го откажеш, или да го приемеш, ако ти е необходимо за нещо. Ако случайно хванете такъв човек, че ви е изневерил – ооо, повярвайте ми, това няма да е за последен път. Особено надарените с фантазия и красноречие могат да ви говорят всякакви глупости за сексохолизъм, нимфомания, зависимост, временно умопомрачение – но като такъв човек аз ви уверявам, че това са празни приказки! Това е просто опит точно в този момент да се избегнат упреците и скандалите. Ако на вас това не ви изнася – правете, каквото си искате, но не вярвайте на празни обещания.



Ако вашият човек обича да си прекарва времето без вас, ако жените му се лепят, сякаш без да ви забелязват, ако вие го желаете по-често, отколкото той вас – Значи. Вие. Вече. Не. Го. Интересувате.


Не че хората като мен не са способни да имат „сериозна“ връзка. Но наистина, трябва да стане нещо извънредно. Трябва да намерят такъв човек и такъв секс, че мислите за всички други възможни варианти дори да не се завъртат из главата. Ние не сме в състояние да се борим с изкушенията – при никакви обстоятелства. Ние сме самовлюбени и адски разглезени. Не си заслужава дори да се опитвате да свикнете с това – ако не страдате от тежък случай на комплекс за малоценност.

Ако вече сте усетири, че човекът ви се изплъзва, че не получавате нещо от него – дори не се опитвайте да направите нещо. Безсмислено е. Това означава, че вие го интересувате вече само отчасти и никога няма да го получите целия. Тези неща винаги се усещат – стига да не се опитвате сами да ги скриете от себе си. Искате всичко да е „истинско“ ли? Бягайте от този човек!

Съвсем честно ви го казвам – надявам се да разпръсна всичките илюзии. Хората като мен са доста привлекателни – ние сме толкова страстни, толкова чувствени. И това не е просто хвалба – всичките ярки характеристики имат куп странични ефекти. Аз лично съжителствам направо идеално със себе си и не искам да се променям. Но много добре знам колко негативно се отразява това понякога на други хора. Хора, които имат съвсем други очаквания.

Ако животът ви е събрал с такъв човек – разберете, той няма да се промени. Да, вие може и да станете единствената му любов – но от самото начало, а не след дванадесет изневери. Ако е започнал да ви кръшка – няма връщане назад.

Ако искате да ме питате защо тези „сексохолици“ не бягат сами при първа възможност – ще ви отговоря.


Те бягат, разбира се. Но емоционалната привързаност никой не я е отменил. Може човекът вече да не изпитва безумна страст, но да му е останала нормална страст плюс привързаност. Освен това разглезените хора обичат варианта „хем две дини под мишницата, хем трета под другата мишница“.

Да, извинете, в определен момент това се превръща в именно ваш проблем. Усещате нещо гнило ли? Постоянно сте недоволни? Имате само въпроси: „Къде беше до 8 сутринта?“, „Защо цяла седмица не ти се прави секс?“, „Защо не ми се обади два дни?“. Повярвайте на интуицията си – това е краят. Този човек се интересува от вас на 50 % в най-добрия случай.

Освен ако, разбира се, не сте „съпруга на гений“ или „съпруга-мъченица“. В този случай вие естествено правите саможертва, неизвестно за какво. Молете се и търпете. Но да знаете, че сексът, който изобщо ви се случва, е даден като милостиня. Или най-малкото партньорът ви ви желае искрено максимум веднъж месечно.

Ако намирате за нужно да се жертвате за това – дерзайте. Но ако се опитвате да разберете как ще протекат нещата помежду ви занапред и в отговор получавате само „Не се напрягай, каквото стане“ или ако се натискате за женитба, а насреща чувате „Ами, добре, щом така искаш“… ако вашият човек много обича да си прекарва времето без вас, ако не се чувства длъжен да се прибира при вас всеки ден и да си измисля оправдания, ако сред други хора имате чувството, че той си придава вид, че не сте обвързани, ако жените буквално се лепят по него, сякаш не ви забелязват, а вие го желаете по-често, отколкото той вас:

Значи. Вие. Вече. Не. Го. Интересувате.

Значи цялото това нещо не го интересува. Значи той вече е правил секс с много други жени.

И ако това не се вписва в представите ви за вашия живот – спасявайте се. По-добре няма да стане. Нищо няма да стане – човекът просто ще ви напусне, когато е готов за това. И в този момент ще си отиде без съжаление – и няма да изпита почти никаква болка. Страстните сексохолици умеят да уважават и щадят чувствата си. Той е с вас досега, само защото още не е изгубил последната си искра към вас. Все още не сте му твърде противни. Разбирате ли?

Честна дума, аз много обичам себе си и своите маниери, своите усещания, но виждам и каква е тъмната им страна. Болезнена и обидна е за всички хора, които не споделят този начин на живот, не разбират този характер.

Затова искрено ви предупреждавам – наслаждавайте се на такива хора само до „първия фейл“.

Това не е трудност, не е препятствие. Не. Това е краят. Въздишайте си и стягайте багажа – я неговия, я вашия – и оставете всичко това в миналото. Такива като нас не подлежат на поправка.

Четете още: Помощ! Не мога да спра да правя секс с бившия