Какво е изневярата? Предателство? Необходима грешка? Само извод за задоволен инстинкт? Наказание за някого или пирон в ковчега на щастливата ни връзка? Може би всичко това накуп. Както и да определим този акт обаче, не можем да отречем, че изневери е имало и ще продължава да има, докато свят светува, а споровете по темата дали това е редно, или не, също няма да бъдат решени.

Но каквото и да е мнението ни по въпроса, истината е, че то винаги се променя, ако сме минали през нещо подобно. Бъдете честни – случвало ли ви се е да кръшнете на любимия си човек? Ако отговорът е положителен, то вие знаете отлично за какво става въпрос и как мнението ви по темата се променя след случката. Често хората, които са предали половинката си, нямат идея как да продължат напред и следващата история не се различава в това отношение. Главният герой в нея е млад мъж, който прави немислимото, а след това получава ценен съвет от експерт. Вижте историята му и каква е препоръката на специалиста:



„Имам приятелка от известно време, с която сме много щастливи. Разбираме се отлично, а връзката ни се развива все повече. С нея често се събираме с приятели и една нощ бяхме тя, аз, сестра ѝ и най-добрият ѝ приятел. Определено се забавлявахме и след няколко чашки признах, че ужасно се възбуждам от боси момичета на високи токчета. Посмяхме се още няколко часа, след което се прибрахме у дома.

Две седмици по-късно с приятелката ми бяхме вкъщи, а на гости ни дойде сестра ѝ, която, между другото, е адски секси. Тримата си прекарвахме чудесно, отново се почерпихме щедро. Стана късно, мина полунощ и приятелката ми реши да си легне. Тръгна към спалнята, а аз ѝ казах, че ще дойда при нея след малко. Със сестра ѝ се смеехме и все още не ми се спеше. От дума на дума, тя започна да гали тялото ми с крака. Припомни ми това, което бях споделил преди две седмици, а именно, че обичам боси момичета с токчета и тя беше обута точно с такива. Разгорещихме се и дори не усетих как разговорът ни прерасна в секс. Беше изумително, толкова страстно и възбуждащо!



След като приключихме, тя си тръгна с широка усмивка на лице, а аз си легнах до жената, която току що бях предал. Така и не казах на приятелката си какво се е случило и честно казано, не знам как да постъпя. Ако трябва да бъда искрен, бих го повторил отново, защото този секс беше страхотен. Знам, че е грешно и изпитвам вина, но съм много объркан. Не мога да спра да мисля за преживяването със сестра ѝ! Да го направя ли пак и да призная ли какво сторих?“, Ф.

Експертът: „Не го прави, не отивай толкова далеч, защото ще те хванат и приятелката ти ще бъде съсипана от двойното предателство. И вероятно никога няма да ти прости. Да, сексът може да е бил горещ, но е просто акт, който е задоволил някаква твоя фантазия. Направи всичко възможно ти и сестра ѝ никога да не оставате сами отново и се разберете, че това е било просто грешка, момент на слабост, който трябва да си остане между вас.



От друга страна, фактът че се замисляш дали да не повториш изневярата, може би говори за липса на страст между теб и половинката ти. Помисли за това и дали въобще искаш да продължавате да бъдете заедно. Задай си въпроса дали си щастлив с тази жена и тогава вземи решение как да постъпиш по-нататък.“

Четете още: 9 златни правила на дълготрайната връзка