Любовта е непредсказуема, а чувствата ни никога не подлежат на планиране и не са подвластни на никаква логика. Те просто идват и ние трябва да се справим с тях. Често тези емоции ни подтикват да правим едни от най-големите глупости в този живот, но пък им се наслаждаваме, дори и да знаем, че грешим. Дори и да знаем, че има опасност да нараним не просто някого, а най-близкия си човек. Днешната ни история е типичен пример за това. Когато един женен мъж се влюби не в друга, а в друг и започва хомосексуална връзка под носа на нищоподозиращата му жена:

„Аз съм на 40 г, жена ми е на 39 г. Женени сме от 8 години, а от 4 не спирам да си фантазирам как го правя с мъж. С времето си мислех, че тези желания ще се изпарят все някога, защото никога не съм мислел, че съм гей. Но това така и не се случва и сякаш фантазиите ми стават все по-силни.



В работата имам един много симпатичен колега, с когото от известно време усещам искри, а когато си говорим, определено флиртуваме. Ето защо се стигна и до среща една вечер през лятото, която съвсем естествено, завърши в леглото. От тогава, винаги когато можем, се виждаме и правим секс. Привличането помежду ни е фатално!

Обикновено след като сме били заедно обаче, не мога да задоволя жена си и през последните месеци тя започва да го забелязва все повече. Знам, че това, което правя е ужасно и съпругата ми ще бъде съкрушена, ако разбера. Но от друга страна не мога да спра да спя с този колега, сексът е върховен. В същото време обаче не искам да напускам жена си и да стигаме до развод. Какво да направя?“, Петър.



Съветът на специалист:

Да бъдеш гей или бисексуален не е оправдание за изневяра. Жена ти заслужава да знае истината, а освен това застрашаваш здравето ѝ и увеличаваш опасността да я заразиш коронавирус или инфекция, която се предава по полов път.

Със сигурност някой ще бъде наранен от цялата ситуация. Не се виждай с колегата си, докато не изясниш въпроса със съпругата си.

Четете още: Изповедта на един ревнивец: Умирам си жена ми да спи с друг мъж!