Автор
Woman.bg

Как да се освободим от токсичния мъж в живота си? Не можем, или не искаме?

Животът е доста труден. Изпълнен със стрес и с ангажименти, които понякога не искаме да изпълняваме, но го правим, защото се притесняваме какво ще кажат хората. Е, спрете да се притеснявате за това.

Защото докато си мислите какво ще кажат другите и правите неща, които не са ви по сърце, ще бъдете нещастни, неудовлетворени, дори може да изпаднете в депресия.

Научете се да цените себе си, времето си, сърцето си. Кой друг ако не вие трябва и може да се погрижи за спокойствието на душата ви?

Започнете живота си на чисто. Дайте воля на желанията си. И спрете да правите неща, които не искате. Ще се изумите за колко кратко време животът ви ще се промени.

Освободете се от токсичните си приятелства, онези, които само ви натоварват с оплаквания, проблеми, грижи, за които не сте длъжни да мислите. Срещайте се с хора, които ви зареждат позитивно. хора, които ви карат да се смеете и да гледате на живота с усмивка. Хора, които ви карат да мечтаете.

Започнете да не вдигате телефона си, ако не искате. Да, имате това право. Телефонът си е ваш, времето - също, както и настроението. И да, дори да ви звъни майка ви, можете да не вдигнете. И не, няма да ви сметнат за егоисти. Това е ваше право.

Грижете се за психичното си здраве. Търсете хора и занимания, които ви правят щастливи, а не нещастни. Само така ще можете да запазите и усмивката, и младежки си вид. И ще можете да бъдете успешни.

Не е нужно да правите нещо само, за да угодите на някого, ако не ви се иска. Вие сте най-важни. В момента, в който го осъзнаете, ще можете да се насладите на живота на 100 процента.