Автор
Woman.bg

Какви фрази мъжете не искат да чуват от жените си

Има фрази, които могат да изкарат от равновесие всеки мъж. Няма универсален списък с фразите, които мъжете не искат да чуят от половинките си. Всичко зависи от самия мъж. Например, някой е доволен да го наричат „писанчо“, друг започва да губи самообладание от израза „моето зайче“.
Според анкета на wday.ru най-често срещаните фразите, след които мъжете започват да стягат куфарите си, са:


"Слънчице, котенце, зайче"

„Изобщо не съм сантиментален, затова се вбесявам от такива умалителни думи. Дори е досадно, когато произнасят името ми с умалителност - Иванчо. В детството родителите наричаха само Иван и това е всичко. Няма да търпя никакъв Иванчо. И се чудя какво коте съм, след като тежа 100 кила?

Иван, 35 г., инженер

"Аз мога сама"

Когато чуя някоя жена да казва: „Аз мога сама“ и ми прилошава. В днешно време дамите са решили, че са толкова независими, силни и самоуверени. „Как да помоля за помощ мъжа ми? Той лежи на дивана и чопли семки. Аз сама мога да оправя запушената мивка в кухнята.“ Точно тези феминистки превърнаха обикновените мъже в тюлени, които не могат да забият един пирон. И в семейството изобщо не трябва да има местоимение „аз”, а само „ние”.

Виктор, 54 г., военен.

„Кога ще започнеш да печелиш нормално?“

Искаш ли мъжът да те напусне със скоростта на светлината? Започнете да го упреквате за малката заплата, която получава. Това е дори по-дразнещо от намеци за сексуалните му способности. Понякога ми е интересно да вляза в главата на момичета, които изричат такива фрази. Надяват ли се, че това е страхотна мотивация? Когато някоя жена ме попита: „Кога ще започнеш да печелиш нормално?“, винаги отговарям: „Никога“.

Михаил, 40 г., адвокат

„Къде беше?“, „Покажи ми телефона си“

Ако искам, ще ѝ разкажа подробно как съм прекарал деня и с кого си кореспондирал. Но човек трябва да има лично пространство. Безкрайният контрол чрез глупави разговори неизбежно води до край на връзката. Трябва да си имате доверие.

Сергей, 28 г., системен администратор

„Ти не ме разбираш“

Дълго време излизах с момиче, което завършваше всички наши спорове с израза „Ти не ме разбираш“ и избухваше в сърцераздирателен плач. Особено непоносимо беше да ходя да пазарувам с нея. Не разбрах нюансите на червилата и стиловете на дънкови панталони, но тя непрекъснато се допитваше до мен. Сега мисля, че бяхме коренно различни хора, които никога няма да се разберат.

Антон, 31 г., учител



„Обичаш ли ме?“

Ако наистина обичаш, тогава жената до теб никога няма да ти зададе такъв въпрос. Човек винаги доказва чувства чрез действия. Мога да бъда като рицарите, които са готови да рискуват живота си в името на красива дама. Тогава какъв отговор очаквате да чуете на този тривиален въпрос?

Роман, 43 г., търговец

" Но Иван ..."

„Мъжете мразят да бъдат сравнявани. Нека Иван печели повече пари, да помага в домакинската работа и купува кожени палта и бижута на жена си. Аз не съм Иван, няма да хвърлям кофата за боклук и да мия чинии, нямам излишни пари за кожени палтенца. Ще си гледам мача в събота и неделя и ще си карам старата кола. Момичета, живейте с прекрасния Иван .

Юри, 37 г., бояджия



"Целуваш се зле"

Това, разбира се, е най-безобидното нещо, което можете да чуете от устата на момиче. Както жените се притесняват за външния си вид, така и мъжете се страхуват да не разочароват партньора си в леглото. Аз не правя секс с всяка срещната. Затова и нямам толкова опит. Може би съм старомоден, но съм сигурен, че истинско удоволствие може да изпиташ само чрез любов.

Илия, 26 г., рекламодател



„Носех под сърцето си твоето дете“

Не обичам изнудвачките. Мъжът винаги ще бъде благодарен на жената, която му е родила дете. Мъдрата съпруга просто ще си замълчи и няма да намесва детето, а глупавата ще започне кавгата като споменава децата.

Евгени, 36 г., зъболекар


"Трябва да поговорим сериозно"

Мъжете приемат всичко буквално. Обичаме спецификата. А жените са склонни да правят от мухата – слон. Приятелката ми се обажда докато шофирам и заявява: „Трябва да говорим сериозно.“ В този момент главата ми ще се пръсне. Сякаш съм на 15 години и родителите ми са ме хванали да пуша. Гледам да отложа разговора колкото се може по-дълго. Накрая се оказва, че тя просто е искала да обсъдим цвета на тапетите.

Виктор, 45 г., спедитор

"Трябва да направиш избор: или аз, или ..."

Мога да пропусна много фрази покрай ушите си, освен тази, която ме принуждава да взема трудно решение. Първата ми жена постоянно ме притискаше: „Или аз, или майка ти“. Това е просто убийствен ултиматум! Избрах жената, която ми е дала живот. Разбирам, че не е лесно да приемеш близки и приятели на други хора, но винаги можеш да направиш компромис.

Олег, 37 г., предприемач



"Дебела съм"

Тази фраза е в речника на всяко момиче, независимо кой номер дънки носи. Освен това слабите хора са много по-склонни да говорят за излишните си килограми. И го правят непрекъснато. Когато чуете това за първи път, ще направите комплимент и ще кажете: „Ти си красива“, втори път ще ѝ повториш: „Ти си нормална“ и за десетия ще си помислиш: или тя наистина е дебела, или ѝ е нужен психотерапевт.

Иван, 29г., брокер

"Защо се заглеждаш по нея"

Когато красиво и наточено момиче минава покрай вас, нормално е да ѝ обърнете внимание. Лекият флирт е напълно безобиден. А да питаш някой мъж защо се заглежда по красива жена е глупаво. Да се заглеждаме след жените, е присъщо на мъжката природа.

Алексей, 37 г., физик

"Кога ще се женим?"

Въпросът е изключително неуместен. Все пак вярвам, че един мъж трябва да направи предложение за брак. Директният въпрос за сватбата само ще го изплаши. Бъдете хитри! Опитайте се да го накарате да се събужда до вас всяка сутрин. Сигурен съм, че всички ергени се женят само от страх да не загубят приятелката си.

Виктор, 32 г., мениджър

"Ти не си мъж"

За такава фраза можете да получите шамар в лицето. Трудно е да сдържиш емоциите, когато чуеш това от жена. Може би това е на подсъзнателно ниво, но за всеки представител на по-силния пол думите „ти не си мъж“ са като червения цвят за биковете. Мозъкът се изключва. Този, който притежава самообладание, ще затръшне вратата и ще напусне живота ви завинаги.

Александър, 41 г., фармацевт