Автор
Woman.bg

Какви жени винаги биват поканени на втора среща

Всяка необвързана дама знае колко е изтощително да се лута от първа на друга първа среща и дори и да харесва потенциалните си партньори, нещо все да не се получава. Незнайно защо, тя така и не получава покана за втора среща, а Юлия Ланске – сертифициран матчмейкър, love-коуч и експерт по изграждане на връзки с преуспели мъже, ще ни сподели каква е тайната на успеха.

Светла се прибрала у дома окрилена – новият ѝ познат почти във всички отношения приличал на мъжа на мечтите ѝ. А колко галантен и внимателен бил, колко интересно говорел! Жената заспала с усмивка на лице, като ученичка след първата си дискотека, на която красиво момче я поканило на танц.

През целия следващ ден Светла си тананикала мелодийки под нос и изяждала телефона с поглед в очакване на мечтаното „Здрасти!“. Работният ден приключил, но дългоочакваното съобщение така и не дошло. Нямало го и на втория, и на трети яден. Обезкуражена, Светла цели два дни се стискала мъжката, за да не пише първа на кавалера си. Накрая обаче не издържала и набрала на клавиатурата нещо от рода на „Къде изчезна?“. Получила мъгляв отговор едва час по-късно и той я разстроил още повече. Тя била почти сигурна, че този мъж я е харесал, неволно си правила планове къде ще се срещнат следващия път – но ударила на камък.



Паралелно разминаване

Случвало ли ви се е след страхотна първа среща новият ви кавалер да изчезне от радара? Превъртате из ума си спомените за онази вечер, опитвайки се да разбере къде са се объркали нещата. Вашият пъзел се нарежда правилно – всичко е било идеално. Но мъжът видимо е на друго мнение. Измъчвате се в очакване, примесено със съмнения и разочарование. Започвате да се самоанализирате, да търсите причината у себе си, а когато не намирате такава, се ядосвате на мъжа – сигурно сте попаднали на някакъв лекомислен тип или женкар.

Ако е станало така, че вие сте се „активирали“, а той не, колкото и тъжно да звучи това, вие сте допуснали някаква грешка. Казали сте нещо, реагирали сте по някакъв начин на думите му, направили сте погрешното впечатление. По някакъв начин сте убили у него желанието да ви покани на втора среща.

Докато не ви се е случило нещо подобно (или пък вече ви се е случило, но искате да разберете къде сте сбъркали и да не повтаряте повече тази грешка), нека уточним кои жени получават покана за втора среща. Какви са тайните им и какво да направите, за да станете като тях.



Като по ноти

Стягайки се за среща, имайте предвид, че първото впечатление за вас трябва да е на висота. Ако си представите качеството на това впечатление във вид на скала от 1 до 10, то в момента на появата ви трябва веднага да получите оценка 7-8. Тоест, щом ви види, той трябва ясно да осъзнае, че не е сгрешил, канейки ви на среща. Така мъжът ще се „активира“ едновременно на три нива – физическо (външна привлекателност, поддържаност, женственост), емоционално (вие будите у него приятни емоции) и интелектуално („Браво на мен, че я поканих на среща!“).

Започвате разговор. Тук формирането на първото впечатление набира обороти. Сега вашата задача е да структурирате по-нататъшното общуване, за да вдигнете оценката си максимално, чак до 10. За целта всяка минута от срещата, всяка дума, всеки жест или действие трябва да са насочени към повишаване на нотата до лек резонанс в струните на мъжката душа!

Рецептата на идеална среща – 6 правила от Александър Рапопорт

Нотите и гамите са нещо чудесно. Но какво именно ще ви помогне да накарате мъжа да се прибира окрилен след срещата с вас и да планира следващото ви рандеву, както е правила Светла? В случая най-полезни ще са съветите на мъжете.

Моят колега, психотерапевтът Александър Рапопорт има своя рецепта за идеална среща. Огромният му опит му е позволил да обобщи няколко правила, които жената е добре да спазва на първа среща. Повярвайте ми, неговите съвети работят!

1. Идете на среща не с цел да се покажете, а за да общувате интересно с мъжа

Много жени идват на среща с мъж, абсолютно уверени, че именно те са гвоздеят на програмата за вечерта. Но ако не се изтъквате, ако водите диалог вместо монолог, ако слушате с интерес мъжа и той вижда това, на него ще му стане приятно просто като на човек, а не само като на представител на силния пол.

2. Изключете мислещо-планиращата машинка в главата си

Лесно е да се каже, но как да се направи, ако сте насаме с приятен събеседник, който не откъсва поглед от вас? За да останете на висота в очите му, трябва да следите хода на разговора, поведението на мъжа, да внимавате да не ви се изтрие червилото… Александър има една интересна препоръка – отидете на срещата, разчитайки да си прекарате приятно, без да си градите илюзии и въздушни кули. Както човек отива в казино, не за да спечели, а просто за да се наслади на играта, независимо от резултата ѝ.

3. Доброжелателност

Това качество подразбира приемане на всякакви човешки прояви – в случая от страна на вашия събеседник. Дори ако, когато дойдете на срещата, видите, че външният вид на кавалера ви се различава много от образа, който сте гледали на аватара му в социалните мрежи. Дори ако маниерът му на поведение не е такъв, какъвто смятате за допустим. Нека за вас всичко у този човек бъде хубаво. Приемете го на първата среща, какъвто е, пък дали ще продължите да се виждате после е съвсем друг въпрос.



4. Сложете край на срещата по-рано, отколкото ви се иска

Една блестяща психологическа тактика – в някакъв момент, когато усетите, че ви се иска повече, просто си кажете „стоп“. А на кавалера си кажете, че много съжалявате, но трябва да си вървите. Той ще се изненада и у него ще се пробуди алчността на човек, на когото са му отнели десерта точно в разгара на пируването!

5. Внимавайте колко пиете

Коварният алкохол може да обезсмисли всичките ви усилия при подготовката и вместо звънките високи ноти на първото впечатление да прозвучи дрезгав бас на ниска октава.

6. Предложете да платите своя дял от сметката, ако сте се срещнали в ресторант

Един достоен мъж непременно ще оцени този жест. Той няма да мърмори възмутено „За какъв ме мислиш, нима не съм в състояние да почерпя дамата си?“. Пък ако реагира така, най-вероятно не ви трябва такъв мъж. Не настоявайте, кавалерът ви ще плати цялата сметка. Но вие със сигурност ще си спечелите сто точки отгоре.

Всичко е хубаво, ако… започва добре!

Кариерата започва от едно успешно преминало интервю. Стабилните сгради израстват върху здрави основи. И понякога една сполучлива среща може да даде старт на любовни отношения, които да са за цял живот.

Статистиката показва, че само 20 % от първите срещи имат продължение. Останалите са обречени да си останат първи и последни. Положете усилия, за да влезете в тези 20 %. Аз, Юлия Ланске, ви пожелавам всяка ваша среща с мъж да е изпълнена с ярки и приятни емоции, да протича леко и непринудено и да има и за двама ви перспективно продължение.

Четете още: Как реагира той, когато приятелката му го изненада с нетрадиционен подарък