Автор
Ива Петрова

Какво да правя: Мъжът ми би искал да пробва тройка...

Женени сме от 7 години, събрахме се по любов. Две години след сватбата мъжът ми „на шега“ започна да говори, че би искал да пробва тройка. Аз бях шокирана, разсърдих му се. След това той неведнъж повдигаше пак тази тема, казваше, че не желае да ми изневерява, но иска да пробва нещо ново с мен. Аз му обясних, че самата идея буди у мен отвращение, че ако той желае друга жена, значи вече не ме обича. Възпитана съм по такъв начин, че такова „разнообразие“ е неприемливо за мен. Искам да си остана чиста и почтена и не разбирам защо той не реализира странните си фантазии с някой друг, защо трябва непременно да ме вкара и мен в тази мръсотия? Дълго работих за изграждането на своето идеално семейство и не разбирам какво да правя сега?“
И., на 31 години

Отговор от психолог:

Мъжът ви не е реализирал идеите си с някой друг, не ви е изневерил, не е излъгал доверието ви. Това показва, че той ви обича. Мисля, че за него е било трудно и плашещо да ви разкаже сексуалната си фантазия, но той се е решил да го направи, защото ви има доверие. Това не е „мръсотия“ и извращение, а нормална сексуална фантазия, при това доста разпространена. Такива фантазии има всеки, но ние сме склонни да ги игнорираме и рядко ги превръщаме в реалност. На много хора им е трудно да приемат сексуалността си, да си позволят да не се срамуват от тялото си и от желанията си, да бъдат разкрепостени и открити. В това отношение сексуалната разкрепостеност на мъжа ви, съчетана с вярност, по-скоро буди възхищение.

Но какво да правите вие? Такива неща явно ви се струват мръсни и неприемливи, вие искате да си останете чиста и почтена. Разбира се, не сте длъжна да правите нещо, което ви е неприятно. Възможно е обаче фантазиите на мъжа ви да ви изглеждат „мръсни“, защото на самата вас ви е трудно да приемете собствената си сексуалност. Опитайте се да се вслушате в себе си, опознайте наново тялото си – какво ви доставя удоволствие? Кои части от тялото ви са най-чувствителни? Надникнете дълбоко в себе си – какво бихте искали сега? Какви са вашите собствени фантазии?

Опитайте се да разнообразите сексуалния си живот. Мъжът ви с удоволствие ще ви помогне в тази задача. Замислете се какво би могло да достави наслада именно на вас – нови пози, ролеви игри, нови „играчки“? Не се срамувайте да говорите с мъжа си за своите желания или да поемате инициативата, експериментирайте, не се страхувайте от желанията си, търсете начините да си доставите максимално удоволствие. Всичко това по никакъв начин не противоречи на вашата почтеност и на семейните ви ценности, напротив! В семейните отношения е много важно партньорите да си доставят удоволствие един на друг и да могат да споделят с половинката най-интимните си мисли, фантазии и желания. Може би ако намерите път към собствената си сексуалност, ще погледнете по нов начин на фантазиите на мъжа си.

Четете още: Кои жени са най-секси според мъжете