Какво говори за връзката ви начинът, по който той държи ръката ви

Психолозите уверяват, че начинът, по който влюбените държат ръцете си, може да разкрие много за техните чувства. Затова обърнете внимание как любимият ви хваща за ръка, за да разберете какви емоции таи в душата си към вас.

Леко преплетени пръсти



Ако партньорът ви държи ръката ви, без да докосва дланта, като леко преплита пръстите си с вашите, това означава, че той не усеща пълна близост. Това не означава, че няма симпатия между вас, но най-вероятно спътникът ви предпочита да спазва известна дистанция. Най-често мъж и жена, които са се запознали наскоро и не са много сигурни дали ще бъдат заедно, се държат за ръце по този начин.

Хваща ви с две ръце

Някои мъже предпочитат да държат спътничката си с две ръце, покривайки дланта ѝ отгоре и отдолу със своите две длани. Такъв жест може да казва: Не можеш да се измъкнеш от мен! От една страна, това е добре, защото мъжът ясно показва, че сте двойка и сте му скъпа на сърцето. От друга страна, той не оставя на половинката си избор, тя вече е в пълната му власт. Също така, според психолозите, такъв "сандвич" на дланите може да показва, че партньорът се опитва да ви защити и успокои. Това обаче е по-скоро жест на баща и наставник, отколкото на любовник.

Ръце, едва докосващи си една друга


Снимка: Getty/Images

Много влюбени двойки предпочитат изобщо да не се държат за ръце, а само да докосват външната повърхност на дланите си, когато са един до друг. Например в подобно разположение често можем да видим Доналд и Мелания Тръмп. Психолозите уверяват, че тази позиция на ръцете говори за желанието на влюбените да се дразнят един друг, да флиртуват. С целия си вид те сякаш показват: свободен си, но не можеш да се измъкнеш от мен. време докосването на ръцете им обаче говори много за това, че те все още са близки и влюбени.

Прегръдка около кръста

Много мъже обичат да обвиват ръка около раменете или кръста на жената и едновременно с това да държат ръката ѝ в своята. Така той показва доминиращата си роля, сякаш казва: „Всички вие сте в моята власт и другите трябва да го видят”. Такива жестове са типични за несериозни мъже, които могат бързо да сменят любовта си с омраза или просто да станат студени към вас. Мъж, който предпочита този стил на прегръдки, може да е непостоянен в чувствата си и да не е твърде верен.

Силно преплетени пръсти



Има мъже, които обичат да пъхат пръстите си между тези на любимата му, когато се държат за ръце. Такъв жест може да показва неговата дълбока привързаност към вас, както и силно сексуално влечение. Вашата връзка може да се нарече доста силна и човекът, който преплита пръстите си така, е обикновено страстен и отговорен към връзката си. Най-често младоженците се държат за ръце по този начин по време на медения си месец или влюбените, които преживяват пика на чувствата си. Психолозите наричат този жест универсален жест на любов. Това означава пълно потапяне на партньорите един в друг, усещане като част от другия.

Под ръка

Ако мъжът обгърне с ръката си сгънатата в лакътя ръка на половинката си по класическия начин, това означава, че той дълбоко ви уважава и показва, че е готов да ви подкрепи във всяка ситуация. Този начин на държане за ръце говори за силни, изградени взаимоотношения между партньорите и е характерен по-често за двойки над 40 години. Ако обаче млад мъж ви подаде ръка по този начин, това означава, че той е сериозен в чувствата си и вие може да разчита на него.

Длан в длан



Ако по време на разходка партньорът ви държи здраво ръката ви, можете да сте сигурни, че той ще прекара целия си живот с вас. Вашата длан, разположена дълбоко в дланта му, е вашата любовна котва, която е здраво закрепена в пристанището на постоянните връзки. „Ние сме заедно, ти си мой, а аз съм твоя! - приблизително това съобщение се чете по този начин на държане за ръце. Ако един мъж не само не пуска дланта ви от своята, но и периодично ви изпраща сигнали, стискайки и обгръщайки цялата ви длан в своята, тогава между вас има отлично разбирателство и можете напълно да му се доверите.

Между другото!

Известно е, че нежното докосване предизвиква освобождаването на окситоцин в телата ни - така наречения хормон на гушкането. Този хормон ни дава чувство на увереност в партньора и ни позволява да му се доверим. Доказано е, че колкото по-често докосвате човек, галите или държите ръката му, толкова по-удобно и приятно ще му е във вашата компания.

Четете още: Какъв тип жена сте според Кама Сутра?