Автор
Woman.bg

Какво казва целувката за вас и партньора ви

Освен че доставя неописуемо удоволствие на влюбените, целувката изпълнява и основна роля за поддържането на любовната искра. А също така може да ни подскаже какви чувства изпитваме един към друг. Има много видове целувки, всеки един от които носи определено значение. Нежната целувка например казва: „Чувствате се комфортно и спокойно“, докато целувката на Спайдърмен предполага спонтанност. Това означава, че начинът, по който целувате партньора си, може действително да разкодира вашата любовна връзка.

Целувка по бузите

Ако целувате приятел или член от семейството, тя отнема около 1-2 секунди и се използва най-често като начин на поздравяване. Тя много често изпраща съобщения като "Благодаря Ти" или "подкрепям ТЕ". Когато е предназначен за човек, който физически ви привлича, тя означава: "Харесвам те". Целувката на лицето е идеален вариант за първата среща, когато целта е запознаване и проучване. Ако получите нежна целувка по лицето на първата среща, това означава, че потенциалният партньор показва учтивост и култура, т.е. не иска да ви принуждава нищо и че е готов да чака, докато не решите да му предложите устните си.

Нежна целувка

Това е деликатна целувка, при която двамата партньори нежно докосват устните си. Това е жест, който показва колко сте близки с любимия човек и колко комфортно се чувствате един с друг. Ако целувате нежно, със сигурност се наслаждавате на компанията на партньора си и сте напълно спокойно, когато той е близо до вас.

Спайдърмен целувката

Този целувка е получила името си след известната сцена от филма Спайдърмен, където Кирстен Данст целува Тоби Магуайър, докато той виси от сградата. Тя може да се извърши, когато главата на партньора е обърната в обратна посока от вашата и често се състои от целувки на долните устни на партньора. Тази целувка предлага приятно усещане, защото можете да почувствате дишането на партньора в шията и обратно. И означава "Чувстваме се достатъчно близъки за да експериментираме".


Ангелската целувка

Ангелската целувка е много фин и нежен допир с устните на клепача или в непосредствена близост до окото на вашия партньор. Сладката ангелска целувка носи спокойствие при влюбените и увеличава емоционалната връзка между партньорите. Може да бъде много приятен начин да кажете на Вашия любим "Добро утро" веднага след събуждането или "Лека нощ" след красивата вечер прекарана заедно. Брачните двойки често практикуват тази целувка и когато искат да излеят емоциите си, но без да събудят желаната личност.

Ескимоска целувка

Под понятието ескимоска целувка се крие нежното триене с върха на носа във върха на носа на партньора. Този сладък начин на "целувка" означава преданост към партньора. Ескимоската целувка може да бъде и една забавна игра между родителите и техните деца.


Целувка кълвач

Това е леко и бързо докосване на устните една до друга. Въпреки че е обикновена и невинна и не толкова романтична, с нея прекрасно можеш да кажеш „здравей“ или „довиждане“ на партньора си. Ако сте в началото на нова връзка, целувката кълвач са чудесен начин да изследвате и тествате чувствата си. Но ако ежедневно практикувате този тип целувка, това означава, че отношенията ви са забавни и небрежни.

Целувка със затворени устни

Тази целувка е подобна на целувката кълвач, но продължава по-дълго. Ако това е вашият стил на целуване, това може да означава, че връзката ви има известни затруднения. Целувката със затворена уста най-вероятно е знак, че не се чувствате много комфортно в компанията на партньора си и поради това поставяте емоционална бариера, затваряйки очи. Ако не сте сигурни в чувствата си, трябва да си поговорите с партньора си и да обсъдите връзката си.

Френска целувка

Френската целувка е съпътствана от постоянно натискане на езиците и нежно захапване на устните. Тази целувка е страстна и е предназначена за двойки, които са заедно дълго време, но и също за двойки, които се стремят да задълбочат своята връзка. Този тип целувка носи посланието: "Обичам те и те искам". Тя много често води до по-интимен физически контакт.


Какъв стил на целуване предпочитате? Има ли някакъв тип целувка, която все още не сте опитвали, но бихте искали? Ще се радваме да споделите мислите си по-долу в коментарите!

Четете още: Как се целуват отделните зодии?