1. Той прави унизителни коментари за любимите ви телевизионни предавания

Никой не е казал, че телевизионните предавания и сериали са върхът на изкуството. Това обаче не означава, че “Танцувай с мен” или “Море от любов” са по-лоши от безкрайните спортни репортажи. Да, всички риалити-шоута за нови таланти са почти еднакви, но и резултатите във висшата лига не могат да се конкурират с трагедиите на Шекспир.

2. Въпреки наличието на безжична техника той е събрал купища кабели

На вас ви трябват само две неща – мобилен телефон и зарядно за него. Той обаче едва ли не колекционира всички кабели, които му попаднат в ръцете (от телефони, фотоапарати, плейъри и компютри). Чекмеджето, в което ги държи, прилича на кълбо змии. Някои от кабелите постепенно се превръщат в антики, като например зарядното за първата му Nokia, купена през далечната 1995 година. И като стана дума за телефони – защо непрекъснато зяпа вглъбено iPhone-а си, твърдейки, че гледа нещо важно по работа, а когато го доближите затваря бързо всички прозорци?

3. Оставя тенджерите да се… вкиснат

Събирайки мръсните чинии след хранене, той демонстративно игнорира подредените на печката опразнени тенджери. А някои мъже пък се чувстват длъжни да сипят малко вода в тенджерата и… да я оставят настрана да се накисне. И всичко това при положение, че имате миялна машина!

4. Пръска си стотинките из цялата къща

Той работи и изкарва пари – това е чудесно. Но защо трябва да демонстрира финансовото си състояние по толкова буквален начин? Купчина стотинки на шкафчето в антрето, купчина стотинки на рафта под огледалото в банята, стотинки, разсипани по пода… Разбира се тези стотинки са били извадени, просто защото той е искал да си опразни джобовете. Изглежда мъжете все още не са чули за гениалното изобретение “портмоне с отделение за дребни пари”.



5. Той казва, че нещо е на привършване, само когато наистина е свършило

Захар, кафе, мляко, мюсли, хляб – няма значение какво точно. Той взима последната порция, изсипва си я в чинията/чашата и показва празния пакет. На челото му сякаш е изписано “Не можа ли да се сетиш да изтичаш до магазина? Твърде съм зает за да се занимавам с подобни глупости”. Тази мъжка особеност е свързана и с навика на представителите на силния пол да бутат празните опаковки от нещо обратно в шкафа или хладилника. И колкото и да е парадоксално, това не им пречи да оставят пълна кутия мляко по средата на масата. И то естествено се вкисва.

6. Той си избира най-приятните задължения, когато се грижи за децата

От мъжка гледна точка гледането на дете се състои в разходки в парка и ходене на басейн, зоопарк и други развлекателни заведения. Смяната на пелени с последвало подмиване на бебешкото дупе, прането на оцапаните с пюре дрехи, духането на носа, чистенето на ушите и всички останали санитарно-хигиенни мероприятия за него не съществуват. А минувачите гледат с умиление, как бащата люлее детето на люлката. “Просто искам мама да има малко свободно време”, казва той с усмивка. Докато “мама” търка тоалетната чиния вкъщи.

7. Той затрива някъде мокрите хавлии и не подсушава пода в банята след къпане

Той наистина ли не проумява, че ако просто стъпи на изтривалката на излизане от душа, подът ще остане сух? Не, той намира за по-интересно да метне хавлията си в някоя локва и да я остави там да се накисне едно хубаво! Може би за да провери дали хавлиената кърпа ще изгние или ще започне да мирише… Но всъщност не винаги е така, не всички мъже си хвърлят кърпата на пода. Други я оставят на леглото, а други “таланти” след ходене на басейн прибират грижливо мократа хавлия в найлонов плик и я оставят да мухляса там.

8. Той трупа куп боклуци

Ако вкъщи имате килер, той задължително е препълнен с мъжки “съкровища”. Ако нямате килер, съпружеското тяло пак ще намери място за боклуците си – на балкона или тавана, където въпросните ненужни вещи се трупат, образувайки барикади и пирамиди. А вие нямате никакво право да подредите хаоса на личната му “територия” – той сам ще си подреди нещата, когато намери време. Интересното е, че очаквате този чуден миг вече от една-две години.

9. След като е готвил кухнята прилича на бойно поле

Гостите ви харесват ястията, които той е приготвил. Защото не виждат на какво заприличва след това готвене вашата уютна и чиста кухня. Мивката (и други площи) е затрупана с мръсни съдове, чисти чинии просто не са останали, на пода виждате трохи, изрезки и обелки, а по стените – живописни пръски от олио, доматено пюре или червено вино.

10. Той е избирателно загрижен за околната среда

Всички се опитваме да направим нещо в полза на околната среда. Но тези опити често водят до спорове и взаимно дразнене. “Разбира се, скъпи, розите от Кения са си престъпление срещу екологията, но виж колко са хубави!”. И разбира се е къде по-удобно и полезно за планетата прането да се простира на балкона, а не да се суши в сушилката… Той защо не се замисля за околната среда, докато виси с работещ двигател в задръстванията?