Автор
Ива Петрова

Какво ви пречи да намерите любовта в големия град

Една от първите стъпки по пътя към щастливия живот, изпълнен със срещи на четири очи, е възможността да попаднеш на поне една такава. Като за начало. Щом се доближите до този етап, топката ще е във вашето поле, ще можете да проваляте тези срещи, както си искате. Но нека първо уточним как изобщо можем да стигнем до подобни срещи – защото в днешно време в големия град става все по-трудно да срещнеш подходящ мъж, който да има поне някакво желание да започне сериозна връзка.



Представяме ви няколко трудности, с които можете да се сблъскате, ако търсите любовта в големия град:

1. Липса на баланс между работата и личния живот

Много от нас предпочитат да работят по повече от 8 часа на ден, за да се чувстват значими и да не затъват в дългове, живеейки в големия град.

Често оставаме до късно на работа и понякога зацикляме в офиса заради неочаквани служебни проблеми, защото, ако трябва да сме честни, на никого не му пука за личния ни живот – нито на клиентите, нито на колегите. И тези неотложни задачи сякаш винаги изникват късно вечер, когато бихте могли да си направите планове и да се насладите на приятно прекарване... а вместо това в най-добрия случай успявате само да се приберете вкъщи и да се изкъпете преди лягане. И изведнъж се усещате, че вашето единствено развлечение е следенето на профила на бившия ви в Инстаграм и мечтите да си изхвърлите компютъра през прозореца.

Всеки път, когато активно се опитвате да се преборите срещу „самотната старост“, вашият мениджър ви урежда късна оперативка и ви съсипва плановете за вечерта.

Ако искате да намерите любовта, просто отказвайте извънредната работа.



2. Високите разходи

Даваме си половината заплата за наем на посредствен апартамент и ни се иска да прекарваме повече време в него, за да получим все нещо срещу парите си. С удоволствие бихте си уредили първа среща с някого у дома, за да не се харчите за ресторант, но преди това трябва да намерите човек, който да се съгласи, нали? А за тази цел ще трябва от време на време да посещавате публични места, да плащате за коктейли и вечери в ресторант. Ако, разбира се, не ви устройва търсенето на подходящ партньор във Фейсбук или на фермерския пазар. Големият град ви обременява с куп разходи – за храна, напитки и дори за пране, ако още не разполагате с пералня. Може да ви се налага да купувате и жизненонеобходими лекарства, които също струват пари. Ако едва свързвате двата края, за какви излизания може да става дума?

А дори и да отидете на бар, няма никаква гаранция, че там ще срещнете подходящ партньор още същата вечер. Затова си мислите „Може би ще е по-разумно и евтино да си гледам филма вкъщи, а не на кино?“.

3. Домашни любимци

Те искат да получават внимание и да ходят по голяма и малка нужда... Понякога на пода. Ще трябва да се грижите за тях, което вероятно ще ви добави една бръчица на лицето – нали и без това имате куп задачи. А някои мъже страдат от алергия към животни! Дори и да не вярвате в съдбата, имайте предвид, че не ви е писано да се съберете с кавалер, който започва да се почесва и да киха, щом види котката ви.


4. Неромантични задължения

Всички си имаме семейни и други задължения, които трябва да изпълняваме, стига да не пречат на личния ни живот.

Тази седмица ваша приятелка ще празнува рождения си ден – и тъй като смята да купонясва цяла седмица, вие непременно трябва да участвате във всичките мероприятия, които тя е планирала. Тя не възнамерява да си променя плановете заради личния ви живот, гаранция. Ако ѝ откажете, това ще е краят на приятелските ви отношения. Може би тази вечер бихте могли да намерите любовта на живота си – но вместо това ще се преструвате, че много ви вълнува нейната торта със свещички. Пък ако се замислим сериозно, единствените хора, които наистина трябва да празнуват рождените ни дни, са нашите майки. Все пак те са свършили цялата работа и заслужават поздравления.

5. Огромни разстояния, дори ако живеете в един и същ град

Може би вие сте от онези, които са готови да карат 30 км през задръстванията, за да видят любимия си, а после 30 км наобратно, за да рухнат без сили на прага на дома си. Но такива отношения рано или късно ще ви изтощят и ще се превърнат в бреме.


6. Невъзможността да бъдеш точна

В големия град винаги има риск да закъснеете за среща. Всеки път действа законът на Мърфи – я транспортът ще се забави, я ще стане нещо друго непредвидено, което да остави кавалера ви да чака. И то дори ако сте си дали резерва от време, за да стигнете! Това определено не е във ваша полза, особено на първи срещи. Мъжете възприемат закъсненията като неуважение. Дори ако ви е чакал цял живот, той може да не поиска да ви чака половин час.

7. Огромна конкуренция

Не се заблуждавайте – търсенето на любовта в големия град е истинска надпревара. Подходящият за вас партньор като нищо може да си намери дама, която да му допадне повече от вас. Има някаква вероятност, че след време той пак ще се върне към вас, но дали ще го искате? Така че, за да намерите истинската любов, е важно да не се предавате и винаги да сте готови да се влюбите.

Четете още: Истинска история: С жена ми се влюбихме и станахме тройка