Любовта е най-висшата сила, която може да ни накара не просто да затворим очи пред проблемите, ами направо да ослепеем. И колкото по-грешно изглежда всичко, което правим, толкова повече се губим и потъваме в бездната на несигурността и привързаността към отношения, които са като задънена улица. Само че това изобщо не ни спира, напротив краят на задънената улица ни се струва все по-далеч и това е толкова измамно. Точно такъв е характерът и на днешната ни любовна история, включваща много болка и предателство.

Млада жена е лудо влюбена в мъж, с когото няма никакво бъдеще и сега тя е готова да се обърне към специалист и да погледне истината в очите. Ето как започва всичко:



„Запознах се с един адски чаровен мъж преди 7-8 месеца в интернет. Чатехме си цял месец, преди да се срещнем на живо. Стори ми се изключително забавен и чаровен, така че нямах търпение да го видя. Мисля, че се влюбих, още докато си пишехме.

Той ми сподели, че е баща на две деца, които вижда рядко, защото отдавна не живее с майка им. От тогава само веднъж сме засягали тази тема, реших да не го разпитвам.

Един ден той ме попита дали не можем да се видим. Тук е моментът да отбележа, че не живеем в един град. Аз съм от морско градче и затова той ме помоли да дойде при мен за уикенда. Веднага се съгласих, прекарахме си страхотно. Беше адски забавно да го разхождам из града, а сексът беше феноменален. Паснахме си на 100%!



Той живее на около 2-3 часа път от мен и това предполага, че може да идва да ме вижда главно през уикендите. Въпреки това връзката ни продължи в следващата половин година. Не идваше често и през останалото време не си пишехме много редовно, но реших, че това е просто част от характера му и начина, по който по принцип се държи. Наистина повярвах, че помежду ни има нещо специално, защото когато бяхме заедно, всичко изглеждаше прекрасно. Можех много ясно да видя бъдещето ни заедно, докато не дойде пандемията.

Тогава той ми каза, че не може да идва да ме вижда, защото е рисковано да се пътува. Честно казано, очаквах да се премести да живее при мен и бях изключително изненадана, когато той си намираше извинение след извинение да не бъдем заедно. И всичките звучаха абсурдно.

Един ден просто реших да го попитам дали не крие нещо от мен. Тогава той призна, че е женен и живее с жена си и децата си, заради което не може да бъде с мен в момента. Цялото семейство са под карантина, а преди това е лъгал съпругата си, че е на командировка през уикендите. От този разговор насам постоянно се караме по телефона. Един път дойде да ми види по време на карантината и бяхме по-страстни и сякаш привързани един към друг от всякога. Беше толкова хубаво и аз толкова много го харесвам, но за съжаление интуицията ми подсказва, че той никога няма да напусне жена си.

Не мога просто да го пусна да си отиде, но как мога да се предпазя от разбито сърце?",
А.



Отговорът на експерта:

„Той е постъпил много, много грешно, като е скрил от теб, че е семеен и продължава да живее с жена си и децата си. Вярвам ти, че се чувствате чудесно, когато сте заедно, но той е адски неискрен и фалшив. Да не говорим, че е изложил себе си и семейството си на риск, когато е дошъл да те види по време на карантината.

Знам, че ще е адски трудно за теб, но ще си направиш огромна услуга, ако поемеш контрол над ситуацията. Кажи му, че те е излъгал, че е предал семейството си и не искаш да го виждаш и чуваш повече. А след това погледни назад и бъди искрена със самата себе си. Може би ти също си допуснала подобна грешка в миналото? Или са те наранили по сходен начин, или са изменили на твоя приятелка? Много е възможно да си изгубила вяра в пълноценните връзки и подозрението, че този човек води втори таен живот да те е привлякло на пдосъзнателно ниво.“

Четете още: От какви мъже трябва да бягате далеч