Най-логичният отговор е "никога". И често сме готови да порицаем някоя приятелка, за която случайно (или от самата нея) сме разбрали, че не е вярна на половинката си. Но невинаги сме запознати с всички неизвестни величини в уравнението. Ето какви причини, основателни или не, ни изтъкнаха наши познати. А вие преценете дали ще ги подкрепите, или осъдите.

Когато той ви е изневерил

Истината е, че много жени с най-чиста съвест изневеряват на мъжете си, ако преди това са станали жертви на изневяра от тяхна страна. Това, разбира се, е оправдание - ако наистина обичате конкретен мъж, надали ще искате да го "наказвате" с отровата, която той самият е сипал на вас. По-скоро ще се разделите с него или ще му простите. Но повтаряме: тук няма да бъдем моралистки и да недоволстваме, а само ще изредим споделени ни възможни причини за т.нар. "кръшкане".

Когато той е далеч

Има една стара българска поговорка, която гласи: "Далече от очите - далече от сърцето". В по-често срещания случай положението обаче е "Далече от очите - далече от леглото", а това значи, че някои физически нужди все пак трябва да бъдат задоволени, нали така? Ако връзката не е сериозна и не сте си exclusive, нищо не пречи да се забавлявате. И като споменахме такава опция...

Когато той ви е позволил

Ако сте в т.нар. отворена връзка и двамата имате позволението на другия да имате сексуални контакти и с други хора. Това дори не се брои точно за изневяра... И не сме сигурни, че такава връзка пък се брои за връзка. Защото, нека сме честни, ако имате нужда да имате физически (и не само) контакти с други мъже, може би мъжът до вас просто не е вашият човек.

Когато сексът е мираж

Ако приятелят/мъжът ви не иска да прави секс с вас, има само две обяснения - или прави секс с друга/други, или има физиологичен проблем (ако твърди, че просто е уморен от работа и това се случва шест пъти седмично, истинската причина пак е сред изброените две). Ако се окаже, че наистина е второто, нормално е да проявите разбиране, но да настоявате проблема да се отстрани с посещение при съответен специалист. Ако обаче имате съмнения или пък категорични доказателства, че той ви изневерява, трябва да прецените дали да останете с него изобщо и, ако да, дали не е редно и вие да играете така. Звучи ужасно, но именно това се случва най-често.

Когато сте в чужбина

Грозно, нали? Но е факт, че няколко наши приятелки са ни признавали, че живеят на принципа "в чужбина не се брои". Знаете как е - романтиката на друга страна, адреналин, добро настроение и някой красив, магнетичен чужденец, който определено демонстрира симпатиите си към вас... Колкото и да сте принципни, невинаги можете да устоите на изкушението, нали така?

Когато всичко е приключило

Това е най-тъжната вероятност. В емоционален и сексуален план всичко е приключило, просто той още не го е осъзнал. Живеете заедно, навикът и скуката са ваши постоянни съквартиранти, а в ежедневието ви всичко е едно и също, едно и също... И ако в такъв момент имате нужда от чужди ласки и по-интимна комуникация с друг мъж, връзката реално е приключила. И не сме съвсем сигурни, че това е именно изневяра в класическия смисъл.

А вие кога смятате, че изневерите са позволени?

Четете още: Благородните лъжи, които са част от живота ни