Нито една любовна връзка не е съвършена и именно в това се крие красотата на отношенията между мъжа и жената. Винаги, когато се гмурваме смело в нов романс всичко ни се струва идеално, но с времето разбираме, че човекът до нас не е лишен от недостатъци, а също и че не сме единодушни по всеки въпрос. Ето защо е хубаво да изясняваме различията навреме и да не се страхуваме от откровените разговори.

Несъмнено една от най-важните теми във връзката е сексът. Нека не се заблуждаваме – ако той куца, отношенията ни едва ли ще претърпят добро развитие. Но какво точно трябва да направим и как да подскажем на половинката си, че нещо не е наред? Нека видим от следващата история на млада жена, която обича мъжа до себе си, но има нужда от мнението на специалист как да постъпи, тъй като сексът не е задоволителен за нея.



„С приятеля ми сме заедно от 4 месеца и за момента връзката ни е чудесна. Мисля, че пред нас се открива обещаващо бъдеще, но има един проблем. Сексът не ми харесва, а и двамата имаме огромно желание да бъдем интимни.



По-конкретно: той не желае да прекара повече време в любовна игра и предразполагане. Аз от своя страна невинаги съм достатъчно възбудена за същинската част и често усещам много неприятен дискомфорт по време на секс. Истината е, че не знам той какво мисли по този въпрос, защото не знам как да му кажа. Никога не сме дискутирали сексуалните си отношения. Дори идеята да започна този разговор ме напряга, дори ме плаша. Не искам той да мисли, че не е добър в леглото и се притеснявам да не го обидя. Какво да направя?“, А.



Отговорът на специалиста:

Щом с този човек сте достатъчно близки, за да правите секс, значи сте достатъчно близки и за да изясните този въпрос. Много е важно партньорите да говорят и да разрешават заедно проблемите в леглото.

Не отлагай, а премини към действия. Сподели му желанието си да направите сексуалния си живот още по-добър и вълнуващ и имаш нужда от повече внимание. Не забравяй да му споменеш, че и двамата ще се чувствате още по-задоволени от това.

Четете още: Частен детектив разкрива: Ето как да хванете неверника