Когато колежката на мъжа ти те кара да полудееш от ревност, но стискаш зъби - има ли решение?

Вероятно много от вас, дами, сте изпитвали онова изпиващо чувство, наречено "ревност". Дали с повод, или без, със сигурност сте се сблъсквали с него, но истината е, че когато има причина за притеснение, ситуацията може да стигне до истинска лудост. Днес ще се запознаем с историята на една съпруга, която обича партньора си безрезервно, но едно коледно парти преобръща целия им живот. А накрая специалист ще сподели и какъв е изходът от кошмарната ситуация.

"С мъжа ми сме женени от седем години и винаги сме били много щастливи. Миналата година той внезапно загуби майка си и тогава имаше огромна нужда от подкрепа. Разбира се, давах му я и продължавам да го правя до ден днешен. В този период обаче мъжът ми се сближи с колежка от работата му. В началото приятелството им не ме притесняваше, аз също имам приятели мъже. Със съпруга ми никога не сме изпитвали съмнения един към друг и любовта ни е била безпроблемна. Когато обаче видях тази жена на живо и начинът, по който се държи с него, разбрах че може би съм се заблуждавала.

Тя е по-млада от нас, красива е, с хубаво тяло и определено с доста свободно поведение. Знаех, че двамата си пишат, но мислех, че всичко помежду им е просто приятелство, дори не предполагах, че тази жена се държи по подобен начин. Запознахме се, когато с мъжа ми отидохме на коледното парти на фирмата му.

Беше облечена меко казано предизвикателно - в прилепнала по тялото рокля с гол гръб и разбира се, високи токчета. Когато със съпруга ми пристигнахме на партито, тя ми подаде ръка да се запознаем, а веднага след това погали мъжа ми по рамото и го целуна по бузата. И това беше само началото...

Почти цяла вечер тази жена на пусна съпруга ми. Докосваше го, усмихваше му се предизвикателно и танцуваше с него. Няколко пъти дори тя буквално набута деколтето си в лицето му, когато ставаше от стола. Вероятно мислеше, че съм сляпа...или много глупава.

След поредния им танц нямаше свободни столове и тогава той седна, а тя се настани най-нахално в скута му. Само си представете колко нелепо се почувствах тогава. На всичкото отгоре колегите им забелязаха какво се случва и гледаха към нас с любопитство и недоумение. Тогава един от началниците дойде и любезно накара колежката на мъжа ми да стане от скута му.

Може би не е учудващо, че когато се прибрахме вкъщи, последва жесток скандал. Бях бясна, защото той не направи нищо, за да я отблъсне, а просто се наслаждаваше на вниманието и нахалството ѝ. В същото време той не ми обръща внимание, интимният ни живот е пред пълен разпад. Винаги, когато поискам да правим секс, той ми отговаря, че е твърде изморен. Освен това, ме обвинява за това, че изпитва болка след вазектомията, на която се подложи. Но истината е, че той я пожела, а аз просто го окуражих, защото вече имаме две дъщери.

Но виждам, че е много по-внимателен, мил и заинтересован от колежката си. Убедена съм, че тя иска да ни раздели. Какво да направя?", А.

Съветът на специалист:

Много често опечалените хора, тези които са загубили близък и страдат, търсят преживявания извън дома. Това е техният начин да избягат от реалността и да почувстват щастие отново. За съжаление, в такива в някои случаи се стига и до афери. Но тук ми се струва, че става дума за флирт само от едната страна, а съпругът ти просто не знае как да отговори. Вероятно не е искал и да направи сцена на коледното парти, като отблъсне колежката си. Най-доброто решение е да поговорите спокойно със съпруга ти и да му споделиш, че си се почувствала предадена и наранена. Бъди искрена и внимателна. И ако той държи на теб и на брака ви, ще трябва да прекрати близките отношения с колежката си.

Четете още: Ето защо мъжете напускат красивите и умни жени