Автор
Ива Петрова

Когато любовта се превърне в болест: Как да разберете, че връзката ви трябва да приключи още сега

Животът на някои връзки свършва внезапно: До вчера мъжът и жената са си мечтаели за потомството и деца, а днес фантазиите им се изпаряват, сякаш никога не ги е имало.

Истината е, че в моментa, в който това се случи връзката или приключва, или "изпада в кома". Може ли това да се нарече живот? Въпреки че винаги има призрачна надежда за чудо и сигурност. Лошото е, че връзките могат да живеят в кома много дълго време. Десетилетия наред и положението става все по-безнадеждно.



Кога връзките приключват?

Взаимоотношенията могат да бъдат грипоподобни – в тях да има много топлина, която поради самозаблуда може да се сбърка със страст. Но опиянението много бързо изветрява и поставя всичко на мястото му. След "грипа" отношенията могат да претърпят силно преобръщане и да се превърнат в тежко бреме.

Връзките могат да завършат живота си подобно на тежка фрактура, която е несъвместима с живота. Това обикновено се предхожда от промени в „костната плътност”, които никой не забелязва. Загубата на кръв често спира връзката. Отначало отношенията бледнеят, замръзват и губят сила. И тогава отново става топло. Но няма кой да превърже раната, защото няма как да се забележи, че раните съществуват.

Понякога връзките се "задушават". Връзките могат да получат и инфаркт. Това се случва в много трудолюбиви двойки, отговорни и спазващи всички правила.

Дехидратацията или гладуването могат да бъдат фатални за една връзка. Това прилича на ситуация, в която двамата са плътно скрити от света в къща с дебели стени и в която водопроводът е протекъл.
Понякога отношенията избледняват заради детски болести у единия или у двамата, от които някой усърдно ги е предпазвал в началния етап от живота им. Например - от тежко разочарование.



Някои връзки полудяват и остават живи, само докато са принудени да живеят на специално определени места. Говори се, че някои връзки умират и в съня си.

Мечта е една връзка да си умре от старост. Казват, че такава „смърт” не се заслужава никак лесно.

Четете още:
7 типичини женски навика, които вбесяват буквално всеки мъж