Автор
Woman.bg

Когато някой те обича несъвършена..., това е любов

Когато обичаш безумно, недостатъците на човека до теб нямат значение. "Ако имаш любов, не се нуждаеш от нищо друго. Ако ли нямаш, не е от особено значение какво друго имаш", категоричен е писателят Джеймс Бари. Но когато си неуверена в себе си, когато се питаш: "Как може да ме обича толкова несъвършена?", се замисли.


За да обичаш безрезервно и безкористно, е нужно да си готова да преминеш през трудностите на връзката. Да се бориш за любовта, въпреки сълзите по пътя. Жените не сме съвършени, но половинката до вас ще ви обича не само заради прекрасните ви черти, но и заради недостатъците ви.


Не е лесно да откриеш човека, с когото да извървиш житейския си път. С когото да устоите на препятствията на дългата връзка. С когото да преминете през скандалите, обидите, разочарованието. Защото, както е казал Eрих Мария Ремарк: "Най-лошото чувство е разочарованието. Не е обидата, нито ревността, нито омразата. След тях остава нещо в душата. Cлед разочарованието остава само празнота."


И за да не се изпълним с празнота, трябва да се отдадем изцяло на любовта. Колко много истина има в думите на Фред Роджърс: "Любовта не е състояние на перфектна грижа. Това е активно съществително име като "борба". Да обичаш някого, означава да се стремиш да приемеш този човек точно такъв, какъвто е, тук и сега.“

Ще разберете, че сте открили истинския човек, когато чуете от него думите:

Обичам те точно такава, каквато си, дори…

Дори и рядко да ми казваш, че ме обичаш.
Дори понякога да забравят важни дати и да закъсняваш за срещи.
Дори и да си в лошо настроение много често или да се сърдиш за глупости.
Дори и винаги да се опитваш да намериш свой собствен път.
Дори и да грешиш понякога… всички грешим, защото сме хора!

* През февруари раздаваме подаръци. Искаш ли да спечелиш два парфюма? Xаресай нашата Инстаграм страница от тук!