Оказва се, че мъжете правят първите си опити в секса на 16 и половина, а жените - на 17 г. Това сочат резултати от проучване, направено в институт в Ню Джърси. Освен тези данни изследването изнася и още интересни факти. Ето ги:

Без секс

Има много хора, които поради една или друга причина правят секс за първи път и доста над тази възраст. Има и такива обаче, които изобщо не правят секс. Това са 5% от мъжете (122 от 2 469 души) и 2% от жените (104 от 5 120 души). Изследваните попадат във възрастовата граница от 25 до 45 години.

От 18 до 29 години

В тази възраст представителите и на нежния, и на силния пол, са най-активни. Резултатите показват, че те правят секс 112 пъти годишно, което се равнява на два пъти седмично.

От 30 до 39 години

Този период е ключов за мнозина. Тогава се случват едни от най-важните събития в живота ни - сключване на брак, поява на бебе, стартиране на нова работа. Според статистиката в тези години хората правят секс 86 пъти годишно, което е 7 пъти месечно.

От 40 до 49 години

Ако ви направи впечатление, разликата между първата и втората възрастова група разликата не е толкова фрапантна. Тя е едва 7%. Разлика се забелязва обаче между първата и тази възрастова група (40-49 г.), тук е почти 12%. Хората на 40-годишна възраст правят секс почти 69 пъти годишно, което е близо 5 пъти месечно.

Над 50

Много често хората точно на тази възраст изживяват най-хубавия си секс. Това се дължи на факта, че те имат повече свободно време. И докато по-рано тяхното внимание е било фокусирано върху отглеждането на децата и граденето на кариера, то на 50 те са по-склонни да обърнат повече внимание на себе си и собствените си нужди. Любопитно е да се отбележи, че двойките, които са над 60-годишна възраст, продължават да бъдат много активни в леглото.

Много важно е двойките, сключили брачен съюз, да поддържат огъня на любовта и без значение по колко пъти на седмица правят секс, да са уверени, че сексуалният им живот им доставя удоволствие и са задоволени. Двойките, които правят секс по 2-3 пъти седмично, се чувстват най-щастливи. Не само сексът е важен. Значение имат и ласките - целувките и прегръдките са ключов момент и играят много важна роля. Тези, които често си разменят ласки, се чувстват изключително доволни от сексуалния си живот.